Top 15 plante perfecte pentru baie

6

Poți face baia ta instantaneu mai confortabilă și mai asemănătoare cu un spa adăugând o plantă tropicală care „salută” căldura suplimentară și umiditatea din spațiul de la băi și dușuri.

Nu este destulă lumina? Selectând plantele potrivite cu lumină scăzută sau chiar adăugând o lumină LED în colțurile întunecate, problema este rezolvată. Nu ai destul spațiu? Un ghiveci suspendat ar putea fi soluția ta perfectă. Dar, aveți grijă să nu udați în exces aceste plante.

1. Planta păianjen 

Aceste plante cu frunze arcuite sunt ușor de crescut și perfecte pentru agățarea coșurilor. Plantele păianjen preferă lumina puternică, dar vor tolera și niveluri mai scăzute. Plantele mici pot fi tăiate pentru a crește noi plante pui.

plantă păianjen în baie

2. Planta de rugăciune

Această plantă elegantă, discretă este de fapt o opțiune frumoasă, subapreciată, care atrage în sfârșit puțină atenție! De asemenea, nu este pretențioasă, îi place solul moderat ușor și umed. Este cunoscută pentru frunzișul său roșu dungat și pentru mișcarea nocturnă a frunzelor care imită mâinile de „rugăciune”. .

planta de rugaciune planta de baie

3. ZZ Plant

Planta ZZ, prescurtare pentru numele său botanic Zamioculcas zamiifolia, pare să prospere chiar și fără să fie îngrijită! Nu are nevoie de multă lumină și va supraviețui chiar dacă uitați să o udați câteva săptămâni.

zz plantă în ghiveci alb

4. Plante de aer

Această plantă, cunoscută și sub numele de tillandsia, este o epifită drăguță, ceea ce înseamnă că are creșterea fără sol în lumină strălucitoare, filtrată. Ele sunt adesea expuse într-un vas suspendat sau montate pe o bucată de lemn. Planta trebuie udată aproximativ o dată pe săptămână, lăsată să se scurgă peste noapte și apoi pusă la loc a doua zi.

plantă de aer pe masă cu pietre

5. Haworthia

Această plantă suculentă și compactă, nu va ocupa mult spațiu în baia ta. Haworthia primește lumină medie spre puternică și nu are nevoie de udare săptămâni întregi.

plantă haworthia în ghiveci gri

6. Pothos

Plantele pothos sunt indentificate prin tulpinile lor lungi și frunzele în formă de inimă de culoare verde viu. Aceste plante de interior pot crește în condiții de lumină slabă și au nevoie doar de udare ocazională.

sufragerie minimalistă cu pothos pestriț, scindapsus aurum într-un vas alb în fața unui perete alb, decor acasă, plantă agățată epipremnum aurum

7. Orhidee Molie

Orhideele Phalaenopsis sunt mai puțin delicate decât credeți, stau înflorite cel mai mult din toate orhideele, adică între 3 și 6 luni. Au nevoie de lumină puternică, așa că așezați-le lângă o fereastră. Se vor bucura de nivelul ridicat de umiditate din băi.

orhidee violet într-un ghiveci în interiorul băii albe

8. Crinul păcii

Crinul păcii are frunze verzi strălucitoare și flori destul de albe. Îi place lumina moderată, dar tolerează și la un nivel scăzut de lumină. Cu toate acestea, are nevoie de lumină puternică pentru a-l face să înflorească.

plante baie crin pace

9. Feriga cuib de pasăre

Frunzele drepte ale ferigii cuib de pasăre fac un accent drăguț și îndrăzneț pe un pervaz  nu prea curbat. Au nevoie de lumină puternică și se vor bucura de umiditatea unei băi.

păsări cuib ferigă plante de baie

10. Iedera engleză

Plantele de iederă engleză (Hedera helix) sunt alpiniști superbi, se agață de aproape orice suprafață. Iedera engleză se descurcă bine în coșuri suspendate. Există multe soiuri diferite, unele cu frunze zimțate sau pestrițe foarte fine. Le place lumina moderată.

plante de baie iedera engleza

Această plantă este practic indestructibilă! Plantele de șarpe se prezintă în multe forme diferite, cu frunze țepoase, drepte, care tolerează condiții de lumină scăzută. Lăsați planta șarpelui să se usuce între udari.

sansevieria cylindrica var patula in ghiveci izolata pe fundal alb cu cale de tăiere sansevieria cylindrica, cunoscută și sub numele de planta șarpelui cilindric, sulița africană sau sansevieria sulița, este o plantă suculentă înflorită

 

6 comentarii

  1. […] Poți face baia ta instantaneu mai confortabiă și mai asemănătoare cu un spa adăugând o plantă tropicală care „salută” căldura suplimentară și umiditatea din spațiul de la băi și dușuri. Fara lumina? Nicio problemă dacă selectați plantele potrivite cu lumină scăzută sau chiar adăugați o… Cititi mai multe aici: Top 15 plante perfecte pentru baie […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here