Top 3 Târguri de Crăciun din România

1
Târgul de Crăciun
Târgul de Crăciun

Târgurile de Crăciun sunt cele mai frumoase și mai așteptate evenimente din perioada de iarnă. Acestea își au originea în Germania, însă acum sunt organizate în multe țări din lume, inclusiv în România.

Aici vă puteți bucura de vin fiert, cabane din lemn care vând dulciuri homemade, cum ar fi cicolata de casă și turta dulce, spectacole de lumini care trezesc spiritul de Crăciun, puteți degusta preparate tradiționale dedicate Crăciunului și puteți participa la concertele organizate pe toată durata târgului. Este o bună oportunitate de a ieși în familie sau cu prietenii și a intra în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Iată top 3 Târguri de Crăciun din România:

1. Târgul de Crăciun din Craiova

Târgul de Crăciun din Craiova
Târgul de Crăciun din Craiova

Acesta a fost desemnat de European Best Destinations ca fiind în primele 6 cele mai frumoase evenimente de gen din Europa. Aici vă puteți bucura de căsuțe de poveste unicat, pictate de artiști talentați și amplasate în cinci piețe, un brad înalt de peste 20 metri, peste un milion de beculețe și figurine luminoase și un patinoar de 700 mp.

2. Târgul de Crăciun din Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu
Târgul de Crăciun din Sibiu

Deschis pentru prima dată în anul 2007, anul Sibiului în calitate de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată.

Aici veți descoperi diverse atracții printre care se numără: patinoarul în aer liber, un parc de distracții pentru copii, trenulețul turistic, roata panoramică, locuri speciale pentru a imortaliza momentele frumoase și Atelierul lui Moș Crăciun.

3. Târgul de Crăciun din București

Târgul de Crăciun din București
Târgul de Crăciun din București

O destinaţie de neratat pentru bucureşteni şi pentru turiştii din ţară şi străinătate, Piaţa Constituţiei îmbracă haine de sărbătoare şi găzduieşte, pe perioada Târgului de Crăciun, diferite zone tematice.

Aici aveți parte de peste 70 de căsuţe din lemn unde puteți alege dintre cadouri specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, obiecte handmade, suveniruri tradiţionale şi produse alimentare.

Atmosfera festivă din Piața Constituției este completată de un brad de mari dimensiuni, un patinoar de peste 30 de metri lungime şi 20 de metri lăţime, un carusel şi o roată panoramică, înaltă de aproape 40 de metri.

Iernile pe continentul nostru nu ar fi la fel fără Târgurile de Crăciun, care au devenit atracțiile principale ale capitalelor dar și ale micilor orașe europene.

Citește și: Locuri de vizitat iarna în România

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here