Locuri de vizitat iarna în România

3

Din decembrie până în martie, căderile de zăpadă transformă peisajele muntoase în ținuturi de iarnă minunate.

Fie că ești pasionat de schi și visezi la o vacanță pe pârtie sau îți dorești să descoperi un oraș nou sau un colț de natură minunat, țara noastră se mândrește cu o mulțime de locuri minunate unde poți să-ți petreci vacanța de iarnă.

Fie că ne dormim să vedem peisaje montane înzăpezite, stațiuni de schi sau târguri de Crăciun de poveste, țara noastră are mai multe destinații care vor aduce și mai multă magie sărbătorilor de iarnă.

Iată câteva locuri de vizitat iarna în România:
1. Iarna la Colibița
Colibița
Colibița

La poalele Munților Călimani se află satul Colibița. Acesta se află pe malul lacului cu același nume, fiind locul cu cel mai pur aer din țară. Dacă îți dorești o vacanță de iarnă în care să te poți bucura și de mare și de munte, aceasta este destinația perfectă.

2. Iarna în Maramureș
Maramureș
Maramureș

Bucovina nu este singura regiune istorică în care poți avea parte de un Crăciun autentic românesc, cu tradiții și obiceiuri vechi, colindători și mâncare tradițională. Maramureșul se mândrește cu aceleași calități. Aici poți vizita biserici înalte din lemn, poți intra într-un cimitir diferit de toate celelalte din România ( Cimitirul vesel de la Săpânța ) și te poti plimba cu Mocănița pe Valea Vaserului.

3. Iarna în Sibiu
Sibiu
Sibiu

Se cunoaște deja faptul că Sibiul organizează în fiecare iarnă, cel mai frumos Târg de Crăciun din țară, concurând chiar și cu Viena, Budapesta sau Praga. Sibiul are un centru istoric splendid, cu străduțe pavate, clădiri medievale pictate în culori vii și cu o mulțime de buticuri cochete și restaurante interesante.

4. Iarna în Stațiunea Păltiniș
Stațiunea Păltiniș
Stațiunea Păltiniș

Este situată la 32 de km de Municipiul Sibiu și este cea mai veche stațiune situată la cea mai mare altitudine (1442 m) din România. Turiștii pot schia în sezonul de iarnă, să exploreze traseele împădurite din apropiere pe rutele destinate special sau să admire priveliștea naturală oferită de natură în sezonul rece.

5. Cascada Pruncea, Munții Podu Calului
Cascada Pruncea
Cascada Pruncea

Un dar deosebit al naturii, care se remarcă prin frumusețea apei care se lovește de stânci și prin sălbăticia locului. Aici s-a născut o legendă foarte veche. Cascada ascunde în pereții ei mari mistere, unele vechi de când lumea. Se spune că a fost folosită ca ascunzătoare de haiducii lui Tudor Vladimirescu, prin anii 1821-1827.

Indiferent că vrei să vizitezi România pe timp de iarnă, sau în alte perioade, garantat vei găsi zone și spații unde peisajele naturii îți vor tăia respirația.

Citește și: Top 5 obiective turistice de vizitat in România

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here