Nu oferi niciodată de Moş Nicolae aceste cadouri celor dragi. Aduc un mare ghinion

2

De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae sunt legate o serie de tradiţii şi obiceiuri pe care creştinii le respectă cu sfinţenie. Există câteva cadouri pe care nu ar trebuie să le oferim sub nicio formă celor dragi, întrucât acestea pot aduce ghinion, scrie a3.ro

Sfântul Nicolae s-a născut în jurul anului 270, în localitatea Patara, din părinţi credincioşi şi înstăriţi.

Potrivit tradiţiei, din vremea prunciei, Nicolae s-a arătat a fi un copil minunat. Se hrănea numai din sânul drept al mamei sale, iar în fiecare zi de miercuri şi de vineri, mânca o singură dată şi numai dupa apusul soarelui.

După moartea părinților din cauza unei epidemii, Nicolae și-a împărțit întreagă avere săracilor, devenind ocrotitorul bătrânilor, al celor nedreptățiți și ajutătorul celor săraci.

Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ierarh Nicolae

Sărbătoare de Sfântul Nicolae este prăznuită anual, pe 6 decembrie. Această zi este marcată cu cruce roşie în calendarul ortodox.

6 decembrie este o dată marcată de o mulțime de tradiții, obiceiuri și superstiții.

Moş Nicolae sau Sfântul Nicolae este aşteptat cu multă nerăbdare de către toţi copiii.

Tradiţia spune că Sfântul Nicolae este al doilea sfânt făcut de către Dumnezeu, care stă alături de Părintele Ceresc.

Totodată, mai ştim că Sfântul Nicolae este sfântul cel milostiv faţă de săraci. El este şi cel care ajută văduvele şi orfanii. Sfântul Nicolae este, de asemenea, şi protectorul copiilor.

De asemenea, există obiceiul să se pună în apă crenguţe de pomi fructiferi în casă, lângă icoane, care să înflorească de Anul Nou.

În funcţie de crenguţa care a înflorit, se aşteaptă recolta de fructe în noul an.

La sate există obiceiul ca în ziua de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, feciorii să se organizeze în cete şi să-şi aleagă gazda unde vor merge pentru repetiţiile colindelor de Crăciun şi de Anul Nou.

Legenda lui Moş Nicolae s-a răspândit în toată lumea şi a luat caracteristicile fiecărei ţări. În Europa, în secolul al XII-lea, ziua Sfântului Nicolae a devenit ziua darurilor şi a activităţilor caritabile.

Ce cadouri nu este bine să oferim de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie

Potrivit tradiţie, spune că în această zi de sărbătoare nu se oferă drept cadou obiecte ascuţite, obiecte de culoare neagră, cravate, dar nici produse de machiaj sau bijuterii, întrucât acestea ar aduce mare ghinion posesorului.

De Moş Nicolae se pot oferi, însă, figurine de turtă dulce sau nuci, acestea fiind un simbol al longevităţii. Totodată, de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, se mai pot oferi dulciuri, covrigi, fructe sau pungi cu grâu sau orez, simboluri ale sporului.

2 comentarii

  1. […] De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae sunt legate o serie de tradiţii şi obiceiuri pe care creştinii le respectă cu sfinţenie. Există câteva cadouri pe care nu ar trebuie să le oferim sub nicio formă celor dragi, întrucât acestea pot aduce ghinion, scrie a3.ro Sfântul Nicolae… Cititi mai multe aici: Nu oferi niciodată de Moş Nicolae aceste cadouri celor dragi. Aduc un mare ghinion […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here