Trei sucuri de fructe şi legume pe care trebuie să le bei vara

2

Vara avem nevoie de un plus de vitamine ca să putem face faţă cu brio căldurii. Multe sucuri de fructe şi legume sunt o soluţie la îndemână pentru a ne răcori, dar şi pentru un strop de energie. Fiindcă pot fi dezechilibrate glucidic, e recomandabil ca sucurile naturale să fie diluate cu apă. De asemenea, este bine să prepari aceste sucuri chiar înainte de a le consuma pentru a te bucura de toate proprietăţile fructelor şi legumelor.

Pentru a nu lăsa treaba, sfaturile CasoTeca, doar pe jumătate făcută, am căutat un storcător pentru fructe şi legume, unul suficient de bun şi suficient de redus! Am găsit un produs de la Philips pe magazinul online Shopic.ro. Pe numele său întreg Philips Viva Collection HR1855/90, storcătorul este puternic (n.r. 700 W, adică aproape cât un aspirator!), silenţios şi se spală uşor! Asta fiind una din principalele inconveniente când vine vorba despre sucurile de fructe 🙂

Iata 3 exemple delicioase şi uşor de pregătit de sucuri de fructe şi legume. Nu uitaţi însă să le indoiţi cu apa!

 

1. Grapefruit şi portcală

 

un grapefruit
două portocale
câteva frunze de mentă
o legatură de salată romaine (sau salată creaţă)

Grapefruitul şi portocalele te vor ajuta la arderea grasimile şi vor contribui la accelerarea metabolismului.

2. Mere şi ghimbir

mar-lime-telina

doua mere medii
patru ţeline
un castravete Fabio
o bucată dintr-o rădăcină de ghimbir (de dimensiunea unui deget mare)
şase frunze de varză furajeră
o jumătate de lămâie sau un lime

Amestecul acesta acrişor aduce un aport mare de energie şi substanţe nutritive, dar un număr foarte mic de calorii, iar ghimbirul regleaza activitatea sistemului digestiv. Peste toate acestea, proprietăţile antioxidante ale sucului de lămâie, de mere şi ale celui de castravete vor aduce beneficii şi asupra pielii tale, care va fi mai curată şi mai luminoasă.

3. Sfeclă roşie şi ananas

 

două frunze de sfeclă elveţiană (denumită şi sfecla mangold)
o jumătate dintr-o sfeclă roşie mică
o jumătate de cana de ananas (tăiat cubuleţe)
două mere verzi
câteva frunze de mentă proaspătă
o jumătate de lămâie

Combinaţia de lamâie cu mentă este din start una răcoritoare. Dacă adaugăm merele acrişoare, ananasul, care are efecte benefice asupra pielii datorită micronutrienţilor pe care îi conţine, împreună cu frunzele de sfeclă elveţiană şi cu o jumătate de sfeclă roşie, suntem deja pregătiţi de mers la plajă . Ba mai mult, datorită sfeclei roşii va scădea şi riscul imbolnavirii de cancer.

Citeşte pe Agroteca.ro: Guvernul a decis: fructe proaspete în școli

Sucuri făcute în casă, mai bune ca în comerț

După cum se poate observa, sucurile pe care le-am propus nu sunt deloc costisitoare şi nici nu au nevoie de conservanţi. Efectele benefice ale unor băuturi răcoritoare de acest fel nu pot fi înlocuite de niciunul dintre sucurile, fie ele şi fără dioxid de carbon, din comerţ.

Storcător Philips Viva
Storcător Philips Viva

Sfatul CasoTeca este să vă preparaţi singuri sucurile, iar storcătorul din imagine, mai sus amintit, Philips Viva Collection HR1855/90 vă poate facilita această îndeletnicire. Mai ales că este la reducere…

Sete bună!

Ar fi bine să afli din Casoteca.ro şi Cum recunoști fructele și legumele cu adevărat sănătoase

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here