Trei tipuri de motocoase pentru îngrijirea ierbii și a spațiilor verzi în sistem eco

0

Ne aflăm în plin sezon de îngrijire a ierbii, fie că vorbim despre tunderea gazonului  din curte sau despre cosirea unor suprafețe mai mari. STIHL a conceput o serie de utilaje cu acumulatori, destinate celor care vor ca aceste operațiuni să fie desfășurate în sistem ecologic.   

Cel mai mare avantaj al unei motocoase cu acumulator constă în faptul ca nu poluează cu noxe, dar nici fonic, fiind foarte silențioase. De asemenea, nivelul de vibrații este redus, ceea ce le face foarte plăcute la utilizare.

Tehnologia cu acumulatori a evoluat enorm în ultimii ani, iar în prezent oferă performanțe de invidiat. În gama producătorului german au apărut motocoase pentru toate tipurile de utilizări. Fie că vorbim despre o utilizare profesională, intensivă sau despre folosirea lor în sistem hobby, în curte, pe suprafețe mici, motocoasele cu acumulator de la STIHL sunt proiectate pentru orice tip muncă. Cea mai puternică motocoasă cu acumultor FSA 130 este destinată utilizării profesionale pentru întreținerea spațiilor verzi, având o putere impresionantă de tăiere. Aceasta poate funcționa chiar și 420 de minute, cu un cuțit tăietor, dacă se folosește o baterie portabilă în spate. FSA 130 este dotată cu mâner ergonomic dublu tip “ghidon”,  la fel ca motocoasele pe benzină.

Vezi și SE 133, un nou aspirator profesional lansat STIHL, destinat zonei de construcții, spălătoriilor auto, dar și utilizatorilor casnici

Dacă vorbim despre o utilizare în spațiul privat, una dintre cele mai fiabile motocoase cu acumulator este FSA 57. Utilajul poate obține un timp de lucru de până la 60 de minute, dacă se folosește un acumulator  AK30. Acest model funcționează cu două tipuri de capete tăietoare AutCut (cu fir) și PolyCut (lamele tăietoare sau fir). Tija unei motocoase FSA 57 poate fi reglată în funcție de înălțimea și poziția de lucru a utilizatorului.

Pentru utilizarea ocazională în grădinile private, STIHL a conceput motocoasa FSA 45, cu acumulator integrat și indicator luminos al nivelului de încărcare. Utilajul are o autonomie de lucru de până la 20 de minute, suficientă pentru a cosmetiza marginile de gazon sau chiar și pentru a tăia iarba de 10 cm, în zonele care nu pot fi accesate cu mașina de tuns gazonul. Pe lângă faptul că este un utilaj ecologic (silențios și nu emite noxe), FSA 45 se adaptează ușor datorită reglajelor tijei, a mânerului, dar și a unghiului de lucru al capului tăietor.

Gama de motocoase cu acumulator STIHL cuprinde și alte modele, astfel încât utilizatorul final să poată opta pentru varianta cea mai potrivită lucrărilor de întreținere pe care le realizează. Consultanții din cele peste 400 de magazine STIHL din țară îi pot îndruma pe beneficiari să aleagă varianta optimă de motocoasă cu acumulator.

Despre compania STIHL

Cifrele oficiale  comunicate de companie  arată o creștere a business-ului mondial  de 16.5%, în 2020, atingând 4.58 miliarde de euro. Produsele STIHL pot fi achiziționate doar din rețeaua de magazine autorizate, care la nivel mondial sunt administrate de nu mai puțin de 53.000 de dealeri.  STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997. Compania mamă a fost înființată în 1926 de Andreas Stihl.

 Citește și Un nou model de spălător cu presiune STIHL își face loc pe piață

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here