Trei utilizări ale șampaniei rămase de la Revelion. Iată ce poți să faci dacă nu vrei să o arunci

0

Şampania a fost un element nelipsit de la petrecerile de Revelion din întreaga lume. Este băutura care simbolizează în mod puternic trecerea în noul an și, conform estimărilor, în fiecare an sunt consumate aproximativ 60 de milioane de sticle de vin spumant în noaptea de Revelion. Dacă ai deschis o sticlă de şampanie și nu ai băut-o pe toată, nu o arunca. Există câteva modalități ingenioase de a folosi şampania rămasă de la Revelion!

Trei utilizări ale șampaniei rămase de la Revelion

Fie că ai avut vin spumant, șampanie clasică sau prosecco pe masa de Revelion, toate aceste băuturi au un lucru în comun: trebuie consumate într-un interval scurt după ce sticla a fost deschisă, altfel își pierd caracteristicile de gust, aciditate și proprietăți.

Dacă ai rămas cu șampanie în sticlă după Revelion, s-ar putea să observi că nu mai are aceeași savoare ca atunci când a fost deschisă și că nu mai este potabilă. Cu toate acestea, nu trebuie să te grăbești să o arunci, deoarece există diverse moduri în care o poți folosi în bucătărie și nu numai. Iată câteva idei despre cum să o utilizezi!

Descoperă și: 3 moduri în care poți sărbători mutarea într-o casă nouă!

Folosește-o la gătit

Șampania poate înlocui vinul alb în diferite rețete. Dacă ai avut un vin spumant sec, acesta este ideal pentru sosuri, fripturi sau diferite rețete care conțin vin alb, cum este și risotto.

Poți face creveți în sos de unt, șampanie, usturoi și pătrunjel, o rețetă simplă, dar delicioasă. Înainte de a pune șampania în tigaie, las-o la temperatura camerei cel puțin o jumătate de oră, pentru a nu se tăia sosul.

Deserturi și sosuri dulci

Poți face un sirop dulce din șampanie, fructe și zahăr, pe care să îl folosești la diferite deserturi. Pune șampania pe foc, până când se evaporă alcoolul, adaugă zahăr pentru a-i tăia aciditatea, după care adaugă fructele și lasă-le să fiarbă în sos, la foc mic.

Vinul spumant poate fi pus în recipiente pentru gheață și depozitat la congelator, pentru a fi folosit la diverse cocktailuri sau alte băuturi. Atunci când desfaci o sticlă nouă de șampanie și nu este rece, poți adăuga două cuburi de șampanie înghețată în pahar.

Clătește-ți părul cu ea

O utilizare atipică pentru șampanie este în domeniul îngrijirii părului. Datorită antioxidanților din componența ei, această băutură neutralizează efectele radicalilor liberi și oferă un plus de strălucire părului. Dacă ești blondă, o clătire a părului cu șampanie, după ce este spălat, scoate în evidență culoarea și strălucirea firului de păr.

Există voci care susțin că șampania ar avea beneficii și pentru piele, datorită conținutului de resveratrol, un ingredient activ care se regăsește în struguri și care minimizează efectele îmbătrânirii pielii. Pune șampanie pe o dischetă demachiantă și folosește-o pe post de loțiune tonică, după ce te-ai demachiat.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here