Trucul care îți păstrează căpșunile proaspete timp de 10 zile

3

Căpșunile sunt vedete în sezonul călduros, dar cu toții le mâncăm repede sau cumpărăm puține pentru a nu se strica. Dar, există un truc secret care vă ajută să păstrați căpșunile proaspete și gustoase timp de 10 zile sau mai mult. Îți vom arăta trucul esențial pe care trebuie să-l știi pentru a te bucura de căpșuni proaspete și savuroase o perioadă mai lungă de timp. 

Pentru a păstra căpșunile proaspete și gustoase pentru o perioadă mai lungă de timp, trucul magic constă într-o baie cu oțet de mere și apă. Iată pașii pe care trebuie să îi urmați:

Amestecați soluția

Într-un vas suficient de mare, amestecați o parte oțet de mere cu patru părți apă. Asigurați-vă că folosiți oțet de mere nediluat și că apa este rece.

Clătiți căpșunile

Puneți căpșunile în soluția de oțet și apă și amestecați ușor pentru a le acoperi complet. Lăsați-le să se scalde în soluție timp de aproximativ 5 minute.

Clătiți din nou

După ce au stat în soluție, clătiți-le bine cu apă rece pentru a îndepărta orice reziduuri de oțet.

Uscare

Uscați cu atenție căpșunile folosind un prosop curat sau șervețele de hârtie. Asigurați-vă că sunt complet uscate înainte de a le depozita.

Depozitare corectă

Puneți căpșunile uscate într-un recipient de sticlă cu capac, și apoi păstrați-le în frigider. Puneți un șervețel de hârtie pe fundul vasului. Este recomandat să le păstrați în partea inferioară a frigiderului, deoarece temperatura este mai scăzută acolo.

Efectul soluției de oțet de mere și apă este acela de a ucide bacteriile și de a încetini procesul de descompunere al căpșunilor. Acest truc simplu și eficient poate ajuta la prelungirea prospețimii căpșunilor timp de aproximativ 10 zile sau chiar mai mult, în funcție de calitatea inițială a fructelor.

Cu acest truc secret al băii cu oțet de mere și apă, puteți păstra căpșunile proaspete și gustoase timp de 10 zile sau chiar mai mult. Este important să urmați pașii corecți și să depozitați căpșunile într-un recipient sigilat în frigider după tratament. Astfel, veți putea savura căpșunile proaspete și delicioase pe o perioadă mai lungă de timp, fără a fi nevoiți să le aruncați din cauza deteriorării rapide. Încercați acest truc esențial și bucurați-vă de căpșuni proaspete și aromate mai mult timp în sezonul lor delicios!

Sursa: ego.ro

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here