Trucul pe care trebuie să-l faci ca să scapi definitiv de excesul de sebum

2

Părul tău are tendință de îngrășare? Multe femei se plâng de faptul că sunt nevoie să își spele părul o dată la două zile sau chiar zilnic din cauza acestei probleme, scrie catine.ro 

Îți spunem mai jos care este greșeala pe care o fac toate femeile care au părul gras. Există un truc foarte simplu pentru a scăpa de excesul de sebum.

Greșeala pe care o fac toate femeile care au părul gras: „Trebuie să păstrăm un echilibru”

Specialiștii în acest domeniu au descoperit care sunt cauzele care duc la excesul de sebum. Ioana Marinescu, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a vorbit despre ce se întâmplă de fapt atunci când părul „se îngrașă”.

„Persoanele care au părul foarte gras și foarte unsuros, trebuie să limiteze felul în care îl spală. În momentul în care spălăm părul în fiecare dimineață, o să stimulăm foarte tare secreția de sebum. La persoanele cu păr gras sau cu ten gras, este important să ținem acest aspect sub control, dar să nu facem o obsesie din el.

În momentul în care dăm foarte multe active sicative, care usucă, dezechilibrăm scalpul foarte tare. Și atunci se accentuează tendința de secreție de sebum. Trebuie să păstrăm un echilibru. Se obțin foarte bune rezultate cu Reparatrice hair & scalp.

Ajută la normalizarea secreției de sebum, fără a o face să fie extrem de agresivă. De asemenea, un șampon cu care cumpărătorul reacționează foarte bine este șamponul cu ierburi sălbatice.

Are un compus botanic extrem de activ care ajută la normalizarea secreției de sebum de la nivelul scalpului”, a dezvăluit Ioana Marinescu.

Piperul negru, folosit adesea în remediile ayurvedice

Piperul negru este recunoscut pentru calitățile sale terapeutice. Conține vitamina A, K, C, flavonide, carotenoide, magneziu, fier, potasiu și alți antioxidanți care înlătură radicalii liberi. Datorită acestor lucruri piperul negru a fost adoptat și ca ingredient cosmetic.

Beneficiile utilizării produselor pentru îngrijirea părului care conțin piper negru:

  • Ajută la regenerarea părului.
  • Stopează căderea părului
  • Combate mătreața
  • Are efect astringent (reduce sebumul de la nivelul scalpului).

Beneficiile produse lor cu lavandă pentru păr

Lavanda, pe lângă faptul că are un miros foarte plăcut, este benefică și în îngrijirea părului. Aceasta stimulează creșterea părului, are efect calmant și estompează disconfortul generat de iritațiile ușoare.

În același timp și uleiul esențial de lemn de santal este foarte benefic în îngrijirea podoabei capilare. Acesta ajută la stoparea căderii părului și poate fi un element foarte important în regenerarea acestuia.

2 comentarii

  1. […] Părul tău are tendință de îngrășare? Multe femei se plâng de faptul că sunt nevoie să își spele părul o dată la două zile sau chiar zilnic din cauza acestei probleme, scrie catine.ro  Îți spunem mai jos care este greșeala pe care o fac toate… Cititi mai multe aici: Trucul pe care trebuie să-l faci ca să scapi definitiv de excesul de sebum […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here