Trucul uimitor care îți este de mare ajutor: Zaț de cafea presărat la rădăcina plantelor

4

Poate la prima vedere poate părea inutil să pui zaț de cafea la rădăcina pomilor, dar în realitate zațul are o mulțime de beneficii în gospodărie. Iată ce efecte neștiute de multă lume are zațul presărat la trunchiul copacilor. 

Zațul de cafea are multiple întrebuințări, iar pe lângă efectele benefice asupra tenului pe care doamnele și domnișoarele l-au constatat, acesta poate fi folosit și la alte treburi gospodărești, precum îngrijirea plantelor. Motivul pentru care este bine să pui zaț de cafea la rădăcina florilor ține de calitățile nutritive ale acestuia, scrie ego.ro

Beneficiile zațului pentru grădina ta

Acest ingredient are capacitatea de a păstra solul umed și hrănește solul cu potasiu, azot și magneziu, elemente esențiale pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă a plantelor.

De asemenea, poți adăuga zaț de cafea în pământul în care urmează să semeni. După ce sapi pământul, adaugă zațul, după care semințele. Totodată, dacă locuiești la apartament și îți dorești un pământ roditor, adaugă zațul de cafea într-o sticlă și adaugă-l din când în când la rădăcina plantelor.

Zațul de cafea are un pH acid și se recomandă să fie folosit la plantele care necesită un astfel de sol, cum ar fi, spre exemplu, hortensiile. Totodată, el poate fi extrem de util și în cazul azaleelor, rododendronilor, cameliilor sau trandafirilor.

Citește și: Cu ce trebuie să stropești cireșii primăvara pentru a avea o recoltă bogată

Cum trebuie să utilizezi zațul de cafea în cazul plantelor

Zațul de cafea nu doar că mărește nivelul de aciditate al solului, lucru necesar în cazul anumitor plante, dar pus la rădăcina lor, el va îmbunătăți și culoarea florilor, care este, de asemenea, influențată de aciditatea din pământ.

Cu toate acestea, zațul de cafea nu trebuie folosit oricum. Înainte de a-l pune în pământul plantelor, el trebuie să fie complet uscat, pentru a împiedica formarea mucegaiului, care ar afecta planta. În momentul în care îl pui în ghiveci, evită să adaugi prea mult, întrucât un strat gros de zaț va duce la apariția mucegaiului. De asemenea, evită să adaugi zaț de cafea într-un pământ umed.

În plus, zațul de cafea este și un bun repelent natural împotriva dăunătorilor, precum furnicile sau melcii. Plasarea zațului de cafea la rădăcina plantelor poate ajuta la menținerea acestor dăunători departe de plante.

Zațul de cafea conține acizi organici, care pot ajuta la reducerea riscului de boli ale plantelor, cum ar fi ciupercile.

Sursa: ego.ro

4 comentarii

  1. […] Poate la prima vedere poate părea inutil să pui zaț de cafea la rădăcina pomilor, dar în realitate zațul are o mulțime de beneficii în gospodărie. Iată ce efecte neștiute de multă lume are zațul presărat la trunchiul copacilor.  Zațul de cafea are multiple întrebuințări,… Cititi mai multe aici: Trucul uimitor care îți este de mare ajutor: Zaț de cafea presărat la rădăcina plantelor […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here