Trucuri pentru un dormitor boem

1

Stilul boem este pentru cei care vor ca dormitorul să fie plin de culoare, cultură şi obiecte interesante, adunate din toate colţurile lumii. Dacă vă place acest stil sau vreţi să adăugaţi puţină culoare dormitorului, iată câteva trucuri pentru un dormitor boem.

Deşi nu sunt reguli pentru un decor boem, trebuie să ştiţi că se folosesc în principal culorile calde, dar şi cele metalice. Se poate folosi maro, roşiatic, auriu şi orice din această paletă. La un astfel de decor, nu vă bazaţi prea mult pe alb. Trebuie să folosiţi o mulţime de modele şi culori care nu se potrivesc în mod convenţional. În plus, mobila din dormitor trebuie să aibă un aer vintage, iar dacă aveţi obiecte rămase de la bunici, să nu vă fie teamă să le folosiţi.

Accesoriile fac şi ele parte dintr-un decor boem. Cutii ornate, sticle vechi, hărţi sau orice alte obiecte pe care le-aţi colecţionat din călătorii sunt de mare ajutor. Mai puteţi folosi şi o oglindă mare, cu ramă aurie şi chiar candelabre. Trebuie doar să ţineţi cont că fiecare obiect trebuie să spună o poveste.

boem12

boem11

boem10

Multe perne cu model multicolor, dar şi o plantă de dimensiuni mari vor da un aer boem dormitorului. Vă mai ajută şi cuverturile şi covoarele cu modele şi texturi diferite, iar pentru a imita un baldachin, puteţi folosi dantela deasupra patului.

boem

boem2boem3

Iată dovada că nu aveţi nevoie de multe culori pentru a obţine un design interesant. Piesele texturate din fotografia de mai jos – covoarele de pe podea şi pereţi, dar şi pătura în stil marocan, se îmbină de minune. În plus, folosirea unei oglinzi cu ramă veche din lemn în locul tăbliei pentru pat schimbă aspectul camerei şi îi dă o notă originală. Iar culorile tari, pe care nu trebuie să le folosiţi în exces, sunt de mare efect.

boem4

boem5

boem6

Dacă ideea unui baldachin vă încântă, atunci puteţi improviza şi folosi ghirlande cu becuri, care pot fi colorate sau doar simple.

boem7

boem8

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here