Un vechi siloz transformat într-o casă fermecătoare

0

Să trăieşti într-un vechi siloz din anii ’50 nu e probabil ceea ce îţi vine în minte atunci când te gândeşti la „Casă, dulce casă”. Arhitectul Christoph Kaiser din SUA a transformat însă un vechi depozit de cereale într-o casă prietenoasă cu mediul înconjurător. Iată rezultatul: un vechi siloz transformat într-o casă fermecătoare. 

Localizată în centrul oraşului Phoenix din Arizona, casa-siloz are o suprafaţă construită de 104 metri pătraţi şi utilă de 58 metri pătraţi. Învelişul de oţel ondulat a fost vopsit în alb pentru a reflecta căldura soarelui din deşert şi pentru a evoca un caracter istoric al arhitecturii rurale americane. O scară în spirală duce spre dormitorul de la etaj, scăldat în lumina naturală ce pătrunde în interior printr-un luminator situat în partea de sus a silozului.

În loc să creeze o cameră de zi pătrată, Kaiser a proiectat un interior cu mobilă curbată din lemn şi oţel negru, care s-a potrivit cu forma circulară a silozului.

Depozitul de cereale a fost construit în 1955 de un fermier din Arkansas. Kaiser a cumpărat online silozul dezmembrat şi l-a transportat cu maşina până în Arizona. Arhitectul a adăugat silozului o uşă glisantă, care dă spre grădină. Tânărul a ţinut să păstreze costurile reduse pentru amenajarea vechiului depozit şi a cumpărat cu 350 de dolari scânduri de nuc pentru interioare. Kaiser locuieşte aici împreună cu soţia lui. Iată mai jos imaginile grăitoare cu transformarea silozului într-un spaţiu de locuit. 

 

siloz1

siloz2

siloz3

siloz4

siloz5

siloz6

siloz7

siloz8

siloz9

siloz10

siloz11

siloz12

siloz13

siloz14

/Users/kaiserbox/Documents/0_PROJECTS ACTIVE/Changing Hands/CAD/CHBS PLAN.dwg

siloz16

Sursa foto: www.christophkaiser.com

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here