Curățenia de toamnă: aparate de curățat cu aburi și aspiratoare verticale

1

Conform unui studiu realizat de către Kärcher, aparatele de curățat cu aburi și aspiratoarele verticale au devenit tot mai populare atunci când vine vorba despre curățenia din interiorul casei.  

Odată cu venirea toamnei și cu scăderea temperaturilor, diferența de climă dintre mediul exterior și interiorul casei favorizează dezvoltarea condițiilor perfecte pentru adăpostirea bacteriilor de uz casnic. Tendințele s-au schimbat în ultimii ani, iar pandemia a influențat mult preferințele românilor atunci când vine vorba despre curățenie.

Astfel, în perioada 2019 – 2021, cererea pentru aparatele de curățat cu aburi a crescut cu peste 70%, iar anul acesta se preconizează o creștere cu încă 10% față de anul precedent.

Aspiratoarele verticale

De asemenea, aspiratoarele verticale sunt și ele printre preferatele pasionaților de curățenie.

Dacă la întrebarea << Care sunt produsele preferate de curățenie în interiorul casei? >> majoritatea oamenilor răspund mopul și aspiratorul, când ne uităm la opțiunile de cumpărare vom vedea că gusturile sunt mult mai specifice atunci când vorbim despre aparatele destinate menținerii curățeniei și igienei casei.spune Mihaela Dărângă, reprezentant Kärcher România.

Alte produse preferate de către clienții Kärcher pentru curățenia din interiorul casei sunt: aspiratoarele cu funcție de spălare a tapiseriei și a canapelelor, mopurile electrice sau aspiratoarele de geamuri.

    Citește și: Aspiratoarele Kärcher sunt gândite și produse în România

Aparatele cu aburi

Aparatele cu abur sunt preferate de familiile cu copii mici sau de persoanele cu probleme alergice. Ele evită folosirea detergenților și caută ca, pe lângă curățenia de întreținere, să asigure și un grad înalt de igienizare a spațiilor, ceea ce înseamnă eliminarea bacteriilor și a virusurilor, pe lângă cea a murdăriei.

După mai bine de doi ani de pandemie, eliminarea virusurilor și a bacteriilor a devenit o prioritate, astfel încât curățarea cu aburi permite utilizatorilor o serie de avantaje:

  • Se asigură o igienă deplină fără reziduuri chimice pe suprafețele dure, cum ar fi piatră, faianță, PVC, parchet laminat sau parchet vopsit. Aburul elimină până 99,99% dintre toate bacteriile tipice de uz casnic, dar și a virusurilor anvelopate;
  • Nu este necesară utilizarea substanțelor chimice. Aparatele de curățat cu abur transformă apa obișnuită de la robinet într-un agent de curățare foarte eficient pentru uz casnic – abur pur;
  • Combinația dintre presiune, viteză și temperatură este ceea ce face ca aburul să fie atât de eficient. Particulele microscopice de abur dislocă murdăria persistentă, chiar și în rosturile și crăpăturile de mici dimensiuni, greu accesibile.
  • Utilizare multifuncțională în toată casa. În loc de multe produse de curățare diferite, utilizatorii au la îndemână una dintre cele mai bune modalități de a păstra podelele, baia, bucătăria și multe alte zone curate și igienice, doar cu apa de la robinet. 

Când vine vorba despre curățarea grădinii, terasei sau spațiilor exterioare, cele mai folosite sunt aparatele de curățat cu presiune, aparatele de tuns iarba și suflantele pe baterie, datorită renumelui lor de aparate foarte silențioase.

„Încă dinaintea începerii sezonului rece, am observat o creștere a interesului și pentru aparatele de curățare a grădinii”, adaugă Mihaela Dărângă, reprezentant Kärcher România.

Vezi și :Vrei un aspirator nou? Uite la ce trebuie să fii atent

Kärcher oferă câteva recomandări celor care încep curățenia de toamnă:

  • Curăță covoarele, tapiseriile și materialele textile în profunzime. Un aparat de curățare cu spălare tip spray-extracție poate fi de mare ajutor, mai ales atunci când în gospodărie sunt posesori de animale de companie sau persoane alergice;
  • Șterge praful și nu uita de igienizare. În general, este nevoie de trei proceduri diferite pentru aspirare, ștergere și uscare, însă o variantă trei în unu o reprezintă aparatele de curățat cu abur;
  • Dă atenție și geamurilor. Aspiratoarele de geamuri economisesc timp și bani și pot fi folosite pe toate tipurile de suprafețe netede orizontale, verticale sau chiar deasupra capului.

un comentariu

  1. […] Conform unui studiu realizat de către Kärcher, aparatele de curățat cu aburi și aspiratoarele verticale au devenit tot mai populare atunci când vine vorba despre curățenia din interiorul casei.   Odată cu venirea toamnei și cu scăderea temperaturilor, diferența de climă dintre mediul exterior și… Cititi mai multe aici: Curățenia de toamnă: aparate de curățat cu aburi și aspiratoare verticale […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here