Unde merg românii anul acesta de Paşti

0

Bruxelles este noua destinație preferată a românilor care călătoresc de Paști în afara țării. Capitala Belgiei a detronat Londra, orașul care a ocupat, atât în 2014, cât și în 2015, primul loc în topul călătoriilor pe care le efectuează românii în timpul sărbătorilor pascale. Totuşi, Londra ocupă locul doi în preferinţele turiştilor. CasoTeca îţi spune unde merg românii anul acesta de Paşti.

Unde merg românii anul acesta de Paşti
Bruxelles este preferat de romani pentru vacanta de Pasti
Unde merg românii anul acesta de Paşti
Londra

Topul orașelor preferate de români pentru perioada 29 aprilie – 8 mai 2016 este completat de Roma (locul 3, cu o coborâre de un loc față de clasamentul anului trecut), ales de 8,91% români, Milano (pe locul 4, urcare de trei locuri față de 2015) unde vor călători 7,26% dintre conaționali, Madrid, unde vor merge 6,60% dintre călători (locul 5, urcare de trei locuri față de anul trecut), potrivit eSky.

Unde merg românii anul acesta de Paşti
Milano

Pe lângă răsturnarea de situație din fruntea clasamentului, se mai remarcă și preferințele tot mai mari ale românilor pentru Viena (5,94%), Paris (4,29%) și München (3,96%), orașe care au ajuns pentru prima dată în clasamentul celor mai populare orașe pentru călătoriile de Paști și 1 mai.

Unde merg românii anul acesta de Paşti
Paris

Locurile 9 și 10 sunt ocupate de Barcelona (3,96%) și de Veneția (3,63%), a căror popularitate a scăzut față de 2015.

Spre deosebire de anul trecut, când 99,5% dintre călători au ales destinații din afara țării pentru vacanța din perioada 1-10 mai, în 2016, ținând cont de faptul că aceasta vacanță se sincronizează cu cea de Paști, s-au înregistrat și călătorii în proporție de 3,96% în sens invers, din Europa către orașele din România, acest procent reprezentând românii care se întorc acasă pentru a sărbători alături de familii. Restul românilor, în proporție de 96,03%, au ales în continuare călătoriile peste hotare, alături de persoanele apropiate.

Unde merg românii anul acesta de Paşti
Roma

Tariful mediu al biletelor de avion a înregistrat anul acesta valoarea de 165 de euro. Pentru cel mai ieftin bilet, către Larnaca (Cipru), un român a achitat suma de 91 de euro, în timp ce pentru cel mai scump, către Guangzhou (China) un călător a plătit 1.174 de euro.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here