Utilizatorii de Internet Explorer trebuie să aleagă alt browser. Microsoft retrage suportul din 12 ianuarie

0

Utilizatorii Microsoft Internet Explorer (IE), aproape 370 de milioane de persoane din întreaga lume, mai au doar o lună și jumătate să aleagă un alt browser. Mai exact, Microsoft a anunțat la jumătatea anului trecut că nu va mai asigura suport Internet Explorer 11 începând cu data de 12 ianuarie.

După această dată, Microsoft va asigura suport pentru Internet Explorer 9 pe sistemele de operare Windows Vista și Windows Server 2008 și pentru Internet Explorer 10 pe Windows Server 2012.

Acest browser va putea fi folosit în continuare, însă Microsoft îi retrage suportul tehnic și nu va mai face actualizările de securitate. De remarcat că, în conformitate cu datele publicate de Net Applications, aproape 45% dintre utilizatorii de Internet Explorer folosesc versiuni mai vechi, cărora Microsoft le-a retras suportul. Ponderea Internet Explorer-rilor se ridică la 368 de milioane de persoane, reprezentând circa 25% din totalul celor 1,5 miliarde de sisteme cu Windows luate în calcul la aceste măsurători.

Cel mai folosit Internet Explorer este IE8, browserul vechi de șase ani – cu 172 de milioane de utilizatori estimați), care a venit cu Windows 7, dar care a putut fi folosit și pe Windows XP (care încă este pe 10,59% dintre PC-uri, conform Net Marketshare. IE9 a fost printre preferințele celor care folosesc Windows, respectiv 108 milioane de utilizatori.

Un alt browser al Microsoft care va trebui să fie upgradat este Internet Explorer 10, ediția din 2012, care a fost „livrat” cu Windows 8, dar care a fost portat și pe Windows 7. Această versiunea avea 72 de milioane de utilizatori luna trecută; și acesta trebuie upgradat.

În caz ca nu vor să mai folosească IE, fanii acestui browser pot alege între noua aplicație a Microsoft, Edge, Chrome al Google, Firefox de la Mozilla sau Opera.

Noul browser al Microsoft, Edge, are un design îmbunătățit și are incluse mai multe funcții noi, cum ar fi share, o listă de lecturi și un nou mod de citire.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here