Van Gogh inspiră arta urbană

0

Observăm că se tot schimbă trotuarele bucureștene, dar de ce să nu urmăm modelul olandezilor care creează adevărată artă din pavaj?

Artistul olandez Daan Roosengaarde a creat o pistă de biciclete care strălucește la întuneric. Nimic mai simplu, din Led-uri și pietre care își încarcă bateriile la soare iar noaptea descarcă lumină. Această idee a fost pusă în scena urbană pentru a ne aminti de marea creație a lui Van Gogh „Noapte Înstelată”.  Această creație aflându-se chiar în orașul natal al marelui artist.

O lucrare  similară se regăsește în UK. Nu putem decât să sperăm că alți artiști și designeri vor descoperi ideea și o vor aplica și pe străzile Bucureștiului sau ale orașelor țării. Imaginați-vă un București, un Iași sau un Brașov stelar, prin care să te plimbi și să visezi cu ochii deschiși!

van-gogh-starry-night-glowing-bike-path-daan-roosengaarde-1

van-gogh-starry-night-glowing-bike-path-daan-roosengaarde-8

van-gogh-starry-night-glowing-bike-path-daan-roosengaarde-7

van-gogh-starry-night-glowing-bike-path-daan-roosengaarde-6

O altă idee ingenioasă a designer-ului Daan Roosengarde este prima autostradă care este marcată cu ajutorul unei vopsele care stralucește la intuneric.  Acesta folosește aceeași sistem ca pistele de bicicletă: se incarcă la lumina soarelui și noaptea luminează. Desigur cu această metodă nu numai că se înfrumusețează diversele spații, ci scade și consumul de energie. Cu ajutorul acestor benzi luminoase vizibilitatea și siguranța autostrăzii sunt ridicate. Desigur și această imagine ne duce cu gândul la un basm contemporan cu lasere și lumini feerice. Proiectul include și lumini care reacționează și își schimbă culoarea în momentul în care temperatura scade și drumul se umple de polei.

3037527-slide-s-4-glowing-highways-go-live-in-the-netherlands

3037527-slide-s-2-glowing-highways-go-live-in-the-netherlands

3037527-slide-s-10-glowing-highways-go-live-in-the-netherlands

3037527-slide-s-8-glowing-highways-go-live-in-the-netherlands

 

 

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here