Crăciun cu parfum de Amaryllis

0

Amaryllis sau crinul de cameră, este o plantă bulboasă de ghiveci care ne încântă cu florile ei mari, în formă de trompetă, colorate variat, de la alb la roșu intens. Amaryllis provine din Africa de Sud și face parte din familia Amaryllidaceae, iar de obicei este crescută în interior, însă poate fi plantată şi în grădină.

Bulbii de Amaryllis nu sunt dificil de crescut, iar aceasta este perioada propice pentru plantare. Bulbul trebuie așezat în treimea superioară a pământului, într-un ghiveci nu cu mult mai mare. Planta are nevoie de multă lumină, dar nu trebuie expusă direct la soare, și se udă regulat, iar după ce bulbul începe să se dezvolte floarea devine proeminentă și crește rapid. Solul trebuie să fie ușor afânat și se schimbă o dată la 2 ani.

În cazul în care începi plantarea în această perioadă, florile se vor deschide duăa 4-6 săptămâni, în preajma Crăciunului, iar dacă aerul din casă nu este foarte uscat, florile vor rezista până la 6-8 săptămâni, iar planta va trăi până când frunzele vor începe să se îngălbenească, perioadă în care nu va mai fi nevoie să o uzi.

ama2

Amaryllis va trebui udată din nou în luna noiembrie a anului viitor, iar la fiecare doi ani bulbii se replantează. Nu este o plantă foarte pretențioasă sau costisitoare și are aspect deosebit datorită lipsei frunzelor.

Pentru a avea flori de Amaryllis în perioada sărbătorilor de iarnă, taie tija plantei după ce aceasta nu mai face flori, dar lasă frunzele să crească în continuare. Poți ține ghiveciul afară pe timpul verii, într-un loc umbros; planta nu mai trebuie tratată cu substanțe fertilizatoare începând cu luna august.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: mojsklepogrodniczy.pl

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here