Votează cea mai bună amenajare de spaţiu public

0

Patru categorii şi zeci de proiecte sunt înscrise în cursa pentru titlu la Elle Decoration Romanian Design Awards. Perioada pentru votare a fost prelungită până pe 20 noiembrie, iar CasoTeca îţi prezintă în următoarele zile cele mai interesante proiecte înscrise la premiile de design Elle Decoration România. Astăzi votează cea mai bună amenajare de spaţiu public.

Vă prezentăm câteva dintre proiectele de amenajare  înscrise la categoria Cea mai bună amenajare a unui spaţiu public, unde au fost înscrise 29 de proiecte. Click AICI pentru a vedea toate proiectele inscrise şi votează produsul preferat.

Votează cel mai bun obiect de design al anului

Votează cea mai bună amenajare de locuinţă privată 

Fizeria Mr. Blade Barber Shop respiră un stil retro-industrial, cu scaunde de pe vremea comunistă, pe care puştii de astăzi nu au apucat să le vadă. A fost amenajat şi un spaţiu unde clienţii pot savura o cafea sau suc.

Suprafaţa la interior a resutaurantului Fumetto este de 180 mp, dar are şi o terasă de 100 mp. Stilul esre unu eclectic, cu un mix de elemente industriale cu influenţe new-yorkeze, bauhaus şi art deco. Amplasat în centrul Bucureştiului, Fumetto este un restaurant ce crează o oază impregnată de o atmosferă italiană veche şi elegantă, completată de o influenţă new-yorkeză.

Clădirea este situată în centrul vechi al Bucureştiului şi are o istorie lungă şi complicată. Şi-a început existenţă la sfârşitul secolului 19 ca sediu de bancă, între 1950 şi 1990 a găzduit un magazin de îmbrăcăminte, iar ulterior a fost abandonată. Acum a recăpătat viaţă ca librărie. Ne-am raportat la cladire ca la un element permanent si la interventia noastra ca un fragment din istoria sa. S-a creat o formă organică fluidă care şerpuieşte printre elementele structurale existente, se retrage în spatele stâlpilor şi se extinde în spaţiile dintre aceştia.

Naan Food&Drink Studio reprezintă un concept nou de restaurant, în care tradiţia şi inovaţia se potenţează reciproc. Restaurantul  înseamnă în acelaşi timp tradiţie şi inovaţie, un spaţiu în care vechiul şi noul nu se exclud, ci dimpotrivă, se întrepătrund armonios şi se potenţează reciproc, o atmosferă care inspiră, un loc care merită vizitat.

Conceptul vizual Bufniţa Din Tei s-a născut ca o necesitate de refugiu al acestui cotidian citadin bucureştean. Minimalismul formal invită la introspecţie creativă. Lemnul natural neprelucrat aduce mirosul unei lumi pierdute. Verdele şi galbenul sunt invitaţia într-o lume pozitivă, veselă, prietenoasă şi creativă. Oglinda este elementul care ne provoacă la autoanaliză, la o atenţie a sinelui mai profundă. Linia desenului este numitorul comun cu generaţia contemporană: tineri frumoşi, entuziaşti, spirite libere, pregătite să schimbe din rădăcini vechile blocaje sociale.

Pentru Restaurantul Shift s-a dorit realizarea unui spaţiu interior care să fie o extindere a grădinii existente. A fost scoasă la vedere structura şarpantei pentru a mări înălţimea spaţiilor de la etaj. Restul compartimentărilor au rămas ca în planul iniţial al casei. Vechii pereţi de cărămidă au fost tencuiţi cu lut, material 100% natural, folosit în arhitectura ecologică. Pentru restul elementelor existente s-au utilizat tot materiale inspirate din mediul natural: lemn pentru pardoseală, pereţi şi mobilier montat pe diagonală pentru a anula imperfecţiunile şi neparalelismele de plan ale casei vechi.

Sub un decor ce te va duce cu gandul la America anilor ’20, conceptul Prohibition Bar&Club este unul simplu si fermecator, iar designul este unul complex si plin de elemente vintage combinate cu elemente de design contemporan.

Sursa foto: Elle 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here