Votează cel mai bun obiect de design al anului

4

Patru categorii şi zeci de proiecte sunt înscrise în cursa pentru titlu la Elle Decoration Romanian Design Awards. Perioada pentru votare a fost prelungită până pe 20 noiembrie, iar CasoTeca îţi prezintă în următoarele zile cele mai interesante proiecte înscrise la premiile de design Elle Decoration România. Votează cel mai bun obiect de design al anului.

Astăzi vă prezentăm produsele înscrise la categoria Cel mai bun obiect de design al anului, unde au fost înscrise 30 de proiecte. Vă prezentăm câteva dintre acestea, care ne-au atras atenţia. Click AICI pentru a vedea toate proiectele inscrise şi votează produsul preferat.

IZZIBOX. E primul pe listă şi atrage atenţia imediat, şi asta pentru că designerii din spatele acestui proiecte au transformat un container maritim în spaţiu de locuit. Modului poate fi folosit şi ca spaţiu comerciale, social, educativ sau birou. Nu necesită autorizatie de constructie,  iar produsul este independent energetic. În plus, poate fi personalizat în funcţie de utilizare şi este realizabil şi livrabil în două săptămâni.

Bucataria e-MOTION aparţine brandului 100% romanesc Formmat, creată în acord cu cele mai importante nevoi ale utilizatorilor de astăzi: funcţiuni tehnologice ireproşabile, care să optimizeze activităţile desfăşurate în acest spaţiu, materiale de ultimă generaţie şi versatilitate. Colectia surprinde prin interactivitatea propusă: elementele decorative ale faţadelor pot fi schimbate oricând, fiind dispuse pe un suport magnetic.

Cutia este un mobilier modular destinat amenajării băilor. S-a pus accentul pe concepul de box-in-box, modulele fiind interschimbabile. Prin extragerea şi repoziţionarea cutiilor, compoziţia se poate reconfigura în funcţie de nevoile sau cerinţele momentului. Cutia este realizată din MDF lăcuit şi lemn masiv  de stejar.

Ne-a plăcut şi colecţia Ţol, inspirată de covoarele vechi românești din lână cu elemente tradiționale. Ideea respectivelor piese de mobilier s-a născut din dorința de a evoca cumva amintirea acestor țesături date uitării, care au fost demult înlocuite în casele oamenilor cu covoare persane, acrilice, sau cu altele din lână însă majoritatea fabricate la mașină fiind astfel investite cu o mai mică valoare spirituală. Forma simplă a obiectelor de mobilier pune accentul pe motivele tradiționale perforate în tabla de oțel ondulată.

Mobilier croşetat manual şi prelucrat cu răşini expodice. Designerii din spatele acestui proeict au creat acet tip de mobilier din dorinţa de a transmite noii generaţii vechea tradiţie a croşetatului manual, dar într-o nouă viziune, utilizaâd dantela pentru a da formă celor mai neaşteptate piese de mobilier şi decoratiuni. Pentru realizarea acestora s-a folosit bumbac de calitate şi o combinaţie de răsini epoxidice pentru impregnarea dantelei.

BILLIPLAY este un mobilier Modular, colorat, adaptabil şi uşor de asamblat. Poţi îmbunătăţi un sistem de rafturi pentru un plus de multifuncţionalitate şi interactivitate cu acest sistem de rafturi modulare cu asamblare fără unelte pe care şi un copil l-ar putea asambla. Alegi elementele pe dimensiunile structurii, modelul geometric al uşilor glisante şi culoarea acestora. Şi îl asamblezi. Sau îl remodelezi. Atat de simplu.

Wood W Chair este un scaun ușor, din lemn ce propune o interactivitate utilizatorului, de la montaj până la personalizarea acestuia în diverse culori și combinații de culori. Îmbinările picioarelor cu traversele pe care sprijină șezutul, sunt inspirate din nodurile naturale ale lemnului. Privind piesele și realizarea lor, acestea se prelucrează la router CNC, strung și finisare manuală (șlefuire și vopsire) din diverse esențe de lemn (stejar, pin, brad, fag).

Ostrea Light esre un ansamblu suspendat de corpuri de iluminat. Lumina este indirect relflectată de suprafața inferioară a lor. În timpul zilei ansamblul acționează ca un obiect sculptural care reflectă dinamica de lumina naturală, iar forma i se schimba în funcție de poziția privitorului. Corpurile au una sau două surse de lumină LED cu lumină albă naturală și difuzie. Ostrea Light este fabricată din fibră de sticlă cu finisaj mat texturat și cupru șlefuit.

Sursa foto: Elle Decoration România

4 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here