Vrei să scapi de acarieni? Iată câteva sfaturi pentru curățarea saltelei

1
AdobeStock

Este foarte important să ai un somn de calitate, de aceea am vrea să îți oferim cele mai bune sfaturi pentru curățarea saltelei. Poți scăpa de acarieni și de murdărie imediat. Salteaua se curăță simplu și fără prea mult efort. 

Trebuie să faci o investiție semnificativă atunci când vrei să-și cumperi o saltea, deoarece somnul este unul din lucrurile cele mai importante pentru viața ta. Așadar îți propunem o serie de sfaturi pentru curățarea saltelei. Trebuie să faci asta, mai ales dacă ești o persoană care suferă de alergii puternice.

Catine.ro îți recomandă ustensilele de care ai nevoie pentru a începe curățarea:

  • aspirator cu accesoriu pentru tapițerie;
  • detergent de vase pentru a îndepărta petele;
  • detergent de rufe;
  • apă rece;
  • bicarbonat de sodiu;
  • cârpe curate.

Seria de sfaturi pentru curățarea saltelei începe cu:

Nu-ți mai face patul imediat după ce te trezești

AdobeStock

Potrivit experților, acarienii preferă mediile calde. De aceea, este indicat să lași salteaua și așternuturile să se aerisească pentru cel puțin jumătate de oră, de dimineață.

Ulterior, poți face patul după bunul plac. Acest obicei simplu va diminua șansele ca acarienii să petreacă prea mult timp în patul tău.

Spălarea așternuturilor

AdobeStock

O dată pe lună este indicat să speli așternuturile la temperatură foarte ridicată. În mod normal, lenjeria de pat se spală săptămânal.

Specialiștii susțin că 80% din murdăria din saltelele de pat este alcătuită din piele moartă. Temperaturile ridicate pentru spălare sunt indicate pentru uciderea germenilor din țesătură.

Aspiră salteaua

AdobeStock

Din lista cu sfaturi pentru curățarea saltelei nu trebuie să lipsească folosirea aspiratorului. Prevenirea apariției murdăriei în saltele este cea mai bună metodă pentru a te asigura că faci o treabă excelentă. Folosirea aspiratorului este indicată pentru a scăpa de praf și celule moarte ale pielii, cu care se hrănesc acarienii, scrie publicația Express.

Folosește bicarbonat de sodiu

AdobeStock

Acest produs are capacitatea de a absorbi reziduurile și urmele de transpirație de pe saltea. Atunci când scoți lenjeria patului, presară puțin bicarbonat de sodiu pe toată suprafața saltelei și las-l să acționeze pentru câteva ore.

Folosește dezinfectant

AdobeStock

Din lista cu sfaturi pentru curățarea saltelei face parte și dezinfectarea acesteia. Amestecă oțet alb cu apă și uleiuri esențiale după cum preferi și pulverizează deasupra saltelei. Aciditatea din oțet acționează împotriva acarienilor și va ajuta la descompunerea proteinelor din excrementele acestora.

Utilizează un uscător de păr

AdobeStock

Folosirea uscătorului de păr e o idee foarte bună și eficientă dacă vrei să-ți usuci mai rapid salteaua. De asemenea, după curățare, salteaua trebuie poziționată cumva în bătaia soarelui pentru a se usca eficient. Dacă nu ai această posibilitate, apelează la un ventilator care ar putea să te ajute. Uscarea completă a saltelei este esențială pentru a preveni mucegaiul.

Protejează salteaua

AdobeStock

Achiziționarea unui topper pentru saltea poate fi o idee foarte bună pentru a o proteja. Mai mult, acest topper oferă și un plus de confort. Acesta protejează salteaua și e conceput pentru a-i prelungi perioada de utilizare, scrie Clever.

Sursa: catine.ro 

un comentariu

  1. […] Este foarte important să ai un somn de calitate, de aceea am vrea să îți oferim cele mai bune sfaturi pentru curățarea saltelei. Poți scăpa de acarieni și de murdărie imediat. Salteaua se curăță simplu și fără prea mult efort.  Trebuie să faci o investiție… Cititi mai multe aici: Vrei să scapi de acarieni? Iată câteva sfaturi pentru curățarea saltelei […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here