Zgârie-nor cu forme de relief. Premiul întâi la concursul „eVolo”

0

Un zgârie-nor care conţine mlaştini, munţi, gheţari sau o junglă este conceptul care a primit premiul întâi al prestigiosului concurs de proiecte „eVolo”.

Numit zgârie-norul „Essence”, proiectul arhitecţilor polonezi Ewa Odyjas, Agnieszka Morga, Konrad Basan şi Jakub Pudo prevede combinarea spaţiului public cu peisaje naturale – râuri, cascade, un deşert, un gheţar, o câmpie etc.

Potrivit arhitecţilor, clădirea ar putea servi ca destinaţie turistică pentru orăşenii care nu au timp să călătorească, dar vor să se bucure de peisaje naturale.

2

„Am vrut să plasăm fenomene non-arhitecturale într-un mediu urban. Inspirându-ne de la natură, am vrut să furnizăm o reprezentare a lumii externe într-o structură verticală”, spun arhitecţii polonezi.

„Departe de rutina cotidiană, într-un oraş suprapopulat, o grădină secretă, care combină arhitectura cu natura se naşte”, au adăugat aceştia.

3

Premiul doi a fost acordat arhitectului indian Suraksha Bhatla pentru proiectul zgârie-norului „Shanty”. Acesta prevede construirea unui zgârie-nor din resturi rămase de pe şantier – ţevi, tije, fâşii de metal etc.

Clădirea, care ar trebui să fie ridicată în mahalaua Shanty, din provincia indiană Chennai, ar urma să fie folosită ca spaţiu gratuit de locuinţe pentru cele 5.000 de familii de pescari care locuiesc aici în condiţii grele.

4

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here