10 greșeli care scad valoarea casei

0

Uneori, proprietarii care vor să vândă o locuință se limitează la a-i cosmetiza interiorul, fără a insista pe detalii de aspect care în final s-ar putea dovedi importante. Asta pentru că de obicei nu vor să piardă timp și să facă investiții masive într-o casă pe care oricum o vor vinde. Dar cumpărătorii sunt de multe ori mai perspicace decât ar crede proprietarii și pun accent chiar pe detaliile ignorate de aceștia din urmă. Iată câteva greșeli care pot scădea valoarea unei locuințe scoase la vânzare:

1. Alegi culori prea puternice pentru exterior  

Impactul vizual este esențial – casa ta nu trebuie să se diferențieze prea mult de cele din jur din punct de vedere cromatic și în niciun caz într-un mod care nu corespunde stilului construcției.

2. Casa oferă priveliște neatractivă

Copacii plantați prea aproape de locuință, de exemplu,  pot crea probleme mai târziu pentru că rădăcinile se vor dezvolta și pot afecta aranjamentul din grădină. Înainte de a planta ceva, întrebă-te cum va arăta peste 20 de ani.

3. Ignori aspectul ușii de la intrare

Degeaba ai o casă care arată bine, dacă ușa de la intrare este neîngrijită, iar clanța nu a fost schimbată în ultimii 10 ani. Acesta este primul semnal de alarmă pentru potențialii cumpărători, care s-ar putea întreba dacă nu cumva locuința a fost cosmetizată strict pentru a fi vândută rapid.

dorm2

4. Nu schimbi aparatura electrocasnică

Un aragaz vechi într-o bucătărie modernă și proaspăt renovată reprezintă cu siguranță un minus la capitolul design. Nu neglija nici vesela sau aparatura electrocasnică, iar când le înlocuiești, asigură-te că vei cumpăra produse în ton cu stilul în care este decorată bucătăria.

5. Nu faci curățenie în profunzime

Când faci curățenie în casă nu neglija zonele greu accesibile, unde se strânge mult praf și poate apărea igrasia. Este la fel de important să cureți obiectele decorative, tocurile ferestrelor, aparatura electrocasnică și alte obiecte la care s-ar putea uita noii proprietari.

6. Decorul este prea excentric

Respectarea trend-urilor în materie de design interior este de apreciat, dar dacă exagerezi s-ar putea să îți transformi casa într-un spațiu haotic, în care nimic nu se potrivește, dar totul se remarcă. Optează pentru culori neutre în interior, pentru a le da posibilitatea cumpărătorilor să redecoreze cu ușurință, și folosește accesorii care sunt ușor de înlocuit.

7. Alegi suprafețe greu de curățat

Evită să cumperi mobilă din materiale speciale, greu de curățat și care se pătează ușor. Petele permanente pe mobila din bucatarie sau din baie înseamnă că întregul set ar trebui schimbat.

dorm1

8. Neglijezi aspectul spațiilor restrânse

Aspectul băii și al bucătăriei vând locuința. Acestea fiind spuse, trebuie să decorezi aceste încăperi astfel încât să pară mai mari și să arate foarte bine, iar pentru asta este bine să eviți elementele de design mărunte – optează pentru plăci de faianță supradimensionate, nu supraaglomera spațiul și nu combina mai mult de două culori.

9. Neglijezi aspectul podelei

Dacă locuința are podea din lemn, evită să o cureți cu apă sau oțet, pentru că în timp podeaua își va pierde din culoare și strălucire. De asemenea, o dată la doi ani este bine să vopsești parchetul din lemn.

10. Detalii, detalii…

Cumpărătorii unei locuințe verifica și detalii precum starea întrerupătoarelor, aspectul clanțelor, aspectul tocurilor de la uși și ferestre, calitatea prizelor, starea tevilor etc. Asigură-te că totul este pus la punct și că aceștia nu vor avea parte de surprize când vor începe să redecoreze.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: housebeautiful.com

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here