12 moduri de a folosi cărțile pentru decorarea casei

0

Căutăm întotdeauna metode simple de a ne reamenaja locuința astfel încât să nu cheltuim mult pentru a obține un decor modern, care să ne reflecte personalitatea. Creativitatea nu are limite când vine vorba de design interior, iar de data aceasta vă vom arăta ce aranjamente inedite puteți obține cu ajutorul cărților din propria bibliotecă. Te poți folosi atât de culorile lor pentru a crea efecte cromatice interesante când le așezi una peste alta, precum și de dimensiuni pentru a le transforma în accesorii-unicat.

1. Din cărți cu dimensiuni sau culori similare poti construi o arcadă pe care să o folosești la ocazii speciale sau să o așezi pur și simplu în casă ca obiect de decor.

carti1

2. Dacă ai nevoie de o masă pentru sufragerie, dar nu ai găsit un model care să fie pe gustul tău, improvizează ceva asemănător celei din imagine, pe care să o sprijini pe teancuri de cărți.

carti2

3. Pentru pasionații de lectură, un perete acoperit cu cărți este peisajul perfect, cu atât mai mult cu cât au posibilitatea să le răsfoiască înainte de culcare.

carti3

4. Scapă de monotonia din dormitor improvizând o veioză pentru noptieră al cărui picior este format din cărți.

carti4

5. Chiar dacă mai sunt două luni până la Crăciun, nu este prea devreme să te gândești la cum ar trebui să arate bradul tău. Dacă te-ai plictisit de formula clasică, îți propunem o variantă DIY, respectiv un pom de iarnă realizat din cărți.

carti5

6. O bibiliotecă al cărei design creativ scoate în evidență cărțile de pe rafturi este o metodă excelentă de a „umple” un perete monoton din casă.

carti6

7. Știai că poți folosi cărțile și pe post de rame foto prin simpla decupare a paginilor?

carti7

8. Aceeași tehnică va transforma o carte mai groasă în casetă pentru bijuterii…

carti8

9. … și chiar într-un suport special pentru rechizite sau diverse accesorii mici.

carti9

10. Altă metodă creativă de a așeza cărțile pe rafturi…

carti10

11. De ce să irosești spațiul de sub scări, când poți crea în spatele fiecărei treptate rafturi pe care să așezi și cărți?

carti11

12. Cărțile pot fi înrămate astfel încât să înlocuiască tablourile pe care în mod normal le așezi pe pereți, iar impactul vizual va fi cu siguranță puternic pentru cei care îți vor vizita locuința.

carti12

 

 

Autor: Alina Boicu

Surse foto: housebeautiful.com, stylecaster.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here