10 piese de mobilier ideale pentru apartamente mici

0

Mobilarea unor apartamente mici este deseori un test pentru imaginaţie, dat fiind că nişte piese masive de mobilier ar „mânca” tot spaţiul, în timp ce piesele mici de mobilier, deşi arată mai bine în astfel de spaţii, nu servesc foarte bine scopurilor pentru care au fost achiziţionate.

Asta nu înseamnă că nu există soluţii care să îmbine esteticul cu eficienţa, în astfel de apartamente mici.

Iată mai jos o serie de piese de mobilier care pot fi ascunse sau micşorate, ori pot avea mai multe utilizări, fiind deci ideale pentru acele apartamente mici, unde de multe ori trăim, muncim, dăm petreceri etc.

1) Modul ideal de a scăpa de scaune

Datorită formei şezutului, aceste scaune pot fi „ascunse” sub tăblia mesei, realizându-se astfel o economie substanţială de spaţiu.

1

2) Mobila ascunsă în dulăpior

În acest caz, un dulăpior care nu ocupă mult spaţiu poate deveni un birou pentru laptop – o soluţie ideală pentru garsoniere sau apartamente mici.

2

3) Mobila ascunsă în perete

În acest caz, o masă şi o băncuţă pot fi ascunse în perete şi „date jos” doar atunci când vrem să mâncăm.

3

4) Fotoliul care devine saltea

Graţie unor benzi adezive, această saltea se poate transforma în fotoliu, pe timp de zi, redevenind saltea pe timp de noapte – piesa ideală de mobilier pentru oricine a trăit în apartamente mici.

4_1 4

5) Artă modernă sau o masă cu scaune?

Această piesă de artă modernă poate fi descompusă şi transformată într-un set de scaune şi o masă.

5

5_1

6) Comoda devenită spaţiu de hrănire pentru câine

E greu să creşti un câine în apartamente mici, de aceea, orice soluţie care te ajută să economiseşti spaţiul, ca cea de mai jos, este bine venită.

6

7) Storuri care usucă rufe

Este o soluţie simplă – un cadru pe care se montează storuri poate fi utilizat şi pentru uscarea rufelor de dimensiuni mai mici.

7

7_1

8) Biblioteca în care poţi depozita şi mobilă

Această bibliotecă a fost construită să poată adăposti două mese şi patru scaune, pe lângă cărţi.

8

8_1

9) Canapeaua care se transformă în masă

Pe timp de zi această piesă de mobilier poate fi folosită pe post de canapea. Seara, canapeaua se desface şi devine o masă scundă, în jurul căreia se poate sta pe tabureţi.

9

9_1

10) Masa de cină/biliard

Dovada că te poţi distra cu prietenii chiar şi în apartamente mici este această masă cu dublu rol. Mai întâi se poate lua cina pe ea, apoi tăblia se dă jos, masa devenind una de biliard.

10

10_1

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here