10 utilizări uimitoare ale hârtiei cerate

0

Poţi să adaugi hârtia cerată pe lista lucrurilor cu aplicaţii surprinzătoare şi folositoare dincolo de scopul lor original. CasoTeca îţi spune 10 utilizări uimitoare ale hârtiei cerate.

O ai în buctărie, dar nu o foloseşti la maximum. Hârtia cerată, şi nu vorbim aici de hârtia pergament, are un strat subţire de ceară pe ambele părţi. Hârtia cerată a fost concepută pentru a păstra mâncarea proaspătă mai mult timp. Este rezistentă la apă şi nimic nu se lipeşte pe ea, două atribute care fac din acest material un lucru versatil şi folositor, chiar şi în afara bucătăriei. Iată mai jos 10 utilizări uimitoare ale hârtiei cerate.

Ai musafiri la masă, dar nu şi un aerator pentru sticla de vin. Rulează hârtia cerată astfel încât să obţii un aerator. Faptul că hârtia este cerată îi permite să stea fixă şi să nu se ude. Cu hârtie obişnuită nu veţi reuşi acest lucru.

Probabil nu te-ai fi gândit să foloseşti hârtia cerată pentru lustruirea metalului. Cu ajutorul unui ghemotoc de hârtie cerată poţi lustui robinetele din baie şi bucătărie. De ce? Pentru că hârtia cerată le curăţă, iar stratul de ceară care râmâne pe robinete le va proteja de alţi stropi de apă şi va menţine strălucirea pentru mai mult timp.

10 utilizări uimitoare ale hârtiei cerate

Un alt mod de a folosi hârtia cerată este de a pune coli pe cabinetele suspendate din bucătărie, mai ales dacă acestea nu sunt înălţate până în tavan. Gospodinele ştiu că acolo se pune praful, dar şi grăsimile de la gătit. Îţi va fi mult mai simplu să cureţi dacă foloseşti coli de hârtie. Şi nu numai. Astfel protejezi partea de sus a mobilierului.

10 utilizări uimitoare ale hârtiei cerate

Dacă se întâmplă să ai o uşă care se lipeşte cu încăpăţânare, atunci freacă marginile cu hârtie cerată. O să vezi că nu o să mai ai probleme atunci când vrei să deschizi uşa.

Dacă nu ai prea mult timp alocat curăţeniei, atunci urmează acest sfat. Te va ajuta atunci când cureţi frigiderul. Foloseşte coli de hârtie cerată şi aşează-le pe rafturile din frigider pentru a evita orice scurgeri. Va fi mult mai uşor să îndepărtezi hârtia decât să cureţi urmele de lapte sau de gem.

10 utilizări uimitoare ale hârtiei cerate
10 utilizări uimitoare ale hârtiei cerate

Da, hârtia cerată merge folosită în cuptorul cu microunde. Acoperă bolurile sau farfuriile atunci când încălzeşti mâncarea penru a evita stropirea interiorului cuptorului.

Şi domnii pot folosi hârtia cerată şi îi va ajuta. Înainte de a pune capacul pe o cutie cu vopsea, aplică un strat de hârtie cerată pentru a evita formarea unei pojghiţe deasupra vopselei.

Iar dacă vopseşti ceva şi faci o pauză sau ai primit un telefon şi trebuie să răspunzi, înveleşte pensula în hârtie cerată pentru a evita uscarea acesteia.

10 utilizări uimitoare ale hârtiei cerate

Poţi folosi hârtia cerată şi în dulap. Înveleşte în hârtie cerată orice haină preţioasă, deoarece aşa se va păstra mai bine. Hârtia cerată ţine la distanţăă razele soarelui, păstrează culorile, iar haina nu se va îngălbeni.

Iar dacă ai de gând să faci un foc pentru grătar, foloseşte hârtia cerată în loc de cea normală pentru a aprinde surcelele.

Sursa foto imagine principală: Shutterstock

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here