15 corpuri de iluminat inedite

4

Iluminarea este esențială în orice casă, iar modul în care alegem să ne jucăm cu luminile și umbrele poate transforma locuința într-un spatiu feeric sau înfricoșător. Creativitatea nu are limite când vine vorba de design-ul corpurilor de iluminat, astfel că acestea pot deveni obiecte de artă în sine care animă și cele mai terne încăperi.

Veioza sau lampa potrivită schimbă în totalitate aspectul unei camere, iar forma și culoarea acesteia ar trebui să se potrivească decorului. In funcţie de modul de iluminare pe care îl alegeţi puteţi da casei un aer misterios, jucăuş, romantic sau sobru, iar jocurile luminii vor depinde atât de culoarea pereţilor cat şi de obiectele pe care se propagă prima dată lumina.

Potrivit unei legi nescrise, lămpile arată cel mai bine în număr impar, așa că în living puteți folosi două lămpi de masă și una de podea, pentru a crea un echilibru vizual.

În ceea ce privește dimensiunea veiozei pentru noptieră, aceasta trebuie să fie direct proporțională cu mărimea noptierei – piciorul veiozei nu trebuie să depașească mai mult de o treime din spațiul neocupat pe noptieră.

Dacă nu folosiți veioza exclusiv ca obiect decorativ, trebuie să țineți cont și de intensitatea luminii acesteia. Dacă o veți utiliza pentru citit, nu trebuie să alegeți un model care să împiedice lumina să treaca prin material sau care să o distribuie incorect.

Și pentru că ne plac obiectele de iluminat inedite, vă propunem 15 modele de lampi potrivite pentru diferite tipuri de design interior.

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: boredpanda.com

4 comentarii

  1. […] Corpuri de iluminat inedite Veioza sau lampa potrivită schimbă aspectul unei camere, iar forma și culoarea acesteia trebuie să se potrivească decorului. În funcţie de modul de iluminare pe care îl alegeţi puteţi da casei un aer misterios, jucăuş, romantic sau sobru, iar jocurile luminii vor depinde atât de culoarea pereţilor cat şi de obiectele pe care se propagă prima dată lumina. […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here