Mini-casele pe patru roți, un nou mod de viață

0

După succesul înregistrat în SUA ultimii ani, mini-casele câștigă tot mai mult teren acum în Canada, unde a fost organizat chiar un festival al mini-caselor anul trecut la Lantier, Quebec. Interesul pentru acest tip de locuință este din ce în ce mai mare, fiind legat de trei concepte.

Astfel, tot mai mulți nord-americani realizează faptul că pot să trăiască mai bine dacă nu ar avea costuri așa de mari. Pe de altă parte, sunt conștienți de faptul că nu au nevoie de un spațiu mare al cărui cost de întreținere este ridicat. De asemenea, mini-casele respectă mai mult mediul înconjurător decât casele convenționale.

Anul trecut, a avut loc la Lantier, Quebec, primul festival al mini-caselor din Canada, care s-a bucurat de un succes cu mult peste așteptările organizatorilor care mizau pe circa 700 de vizitatori, față de cei 7.000 câți au fost înregistrați pe parcursul întregului eveniment. Festivalul va avea loc și în acest an, în perioada 28-31 iulie. Unul dintre modelele de mini-case care a avut un mare succes la festivalul din 2015 este Casa Optimum.

Aceasta se caracterizează, în primul rând, printr-o eficiență energetică ridicată. Coeficienții de rezistență pentru izolația structurilor sunt superiori standardelor cerute, iar iluminatul se face cu LED-uri care reduc semnificativ consumul de energie electric. De asemenea, se utilizează tehnologia apei calde la cerere, adică se plătește cât se consumă.

Materialele de construcție folosite sunt reciclate. Dat fiind suprafața redusă la sol, se reduce considerabil și amprenta exologică. Acoperișul poate fi de tip verde extensiv, ceea ce crește performanța energetică. În timpul construcției, muncitorii aruncă pe cît posibil cât mai puține materiale, asigurându-se că o mare parte dintre acestea pot fi reciclate și reutilizate în fabricarea și finisarea modulelor.

Sursa – Ratehub

 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here