Street Food Festival – un festival cu multă muzică şi mâncare

0

Street Food Festival  a ajuns şi la Bucureşti  în weekendul ce tocmai a trecut. Aleea din faţa Pavilionului Central de la Romexpo a fost plină de lumină, culoare şi miresme.

Ediţia de anul acesta din Bucureşti nu doar că a adus trupe de muzică underground, dar a şi promovat mâncarea de tip fast food şi nu numai. Cuptoarele sfârâiau, iar cozile erau interminabile la rulotele de burgeri. CasoTeca a fost la festival şi s-a gândit să vă povestească cum a fost acolo.

Jurnal de weekend la Bucharest Street Food Festival

Duminică, 11 septembrie 2016, ultima zi de festival. Am ajuns în jurul orei 19:30, şi, pentru că aveam invitaţii, nu a fost nevoie să stăm la coadă pentru bilete. Ni s-au scanat invitaţiile, ni s-au pus brăţările la mâini şi am intrat.

Acolo erau câteva mii de oameni.street-food Cam puţini având în vedere aşteptările evenimentului. Mai ales pentru  trupele de artişti care trebuiau să concerteze.

Prima oprire, pe stânga. Acolo se aflau 3 tonete branduite ale unei bănci cunoscute de la noi. Ce trebuia să faci? Ei bine, dacă voiai să-ţi cumperi ceva de mâncare sau să bei ceva, trebuia să “cumperi” carduri de la acea bancă. După nebunia cu jetoanele cu preţ fix, dacă voiai să-ţi cumperi o apă, în loc să dai 10 lei, dădeai două jetoane (5lei jetonul), acum, organizatorii de evenimente s-au gândit la altceva.

Cumpărai un card cu minimum 30 lei, şi cheltuiai exact banii pe care i-ai pus pe card. În cazul în care, mai aveai nevoie de 3 lei pentru a-ţi cumpăra o îngheţată, trebuia să adaugi minimul de 30 lei pe card. Dacă la final îţi mai rămâneau bani pe card, trebuia să te întorci la tonetele de unde ai procurat cardul, pentru a-ţi recupera banii.

Cu aceste carduri îţi puteai cumpăra de la burgeri, îngheţată şi răcoritoare, până la ţigări, tricouri şi biciclete.

“Burger-ul e viaţa mea!”

După ce ne-am încărcat cardurile cu cei 30 lei, am căutat să vedem ce putem să ne cumpărăm exact de aceşti bani. Am început să ne învârtim printre rulotele cu mâncare şi oameni. După ce ne-am calculat produsele pe care voiam să le cumpărăm pentru a ne încadra în buget, am trecut la treabă.

„Foarte uşor”, ar spune unii. Aveţi  idee câte mâncăruri erau acolo? Numai mirosuri de grătare şi clătite se simţeau pe toată zona. M-am aşezat la o coadă la care bugetul îmi permitea să-mi iau un burger şi să-mi rămână şi bani de un desert. Bineînţeles că date fiind preţurile decente la burgeri, şi coada era pe măsură.

Pentru a mânca unburger burger, am stat, nici mai mult nici mai puţin de 40 de minute la coadă. Trupa care începuse să cânte când am intrat la festival terminase concertul. Intraseră, apoi, şi cei de la Şuie Paparude, iar eu tot la coadă eram.

În primă fază, am stat 20 de minute la prima coadă, să aştept ca domnişoara care prelua comenzile de mâncare să mă bage în seamă. După ce am dat comanda, m-am aşezat la coada de ridicat comenzile şi am mai stat încă 20 de minute. Ce-i drept, burgerul nu a fost rău, pentru că era făcut pe loc, dar nu a meritat aşteptarea şi nici banii (19 lei).

După ce l-am înfulecat de parcă era ultima bucată de carne de pe planetă şi trebuia să fie a mea, o domnişoară reprezentantă a unei mărci de bere, ne-a invitat să facem poze gratuite în colţul lor de bucătărie. Am făcut pozele, ni le-au printat, le-am luat şi am plecat mai departe.

Mai multe poze aici.

Îngheţata Thailandeză

După ce burger-ul minune m-a făcut să-l aştept atât şi nu mi-a săturat foamea, am hotărât să mai mâncăm încă ceva.

Nu ştiu dacă aţi văzut, pe site-urile de socializare, că au început să tot apară îngheţatele Rolls. Sunt aşa-numiteleinghetata îngheţate thailandeze, învârtite pe plita cu freon. Am spus că dacă tot a început moda asta, iar eu mai am doar 11 lei, să încerc şi eu nebunia thailandeză.

M-am orientat încă o dată la toate preţurile, iar îngheţata simplă cu lapte costa fix 11 lei. Bineînţeles că şi ca să-mi procur îngheţata am mai pierdut 15 minute de stat la coadă, dar măcar de data asta, aşteptarea a meritat.

Am mâncat pe fugă cele 80 g de îngheţată, am mai făcut câteva poze la concert, şi am plecat spre casă. Nu am avut timp să ma bucur prea mult timp de concert. Scena era mică, lumea îngrămădită în faţa ei, iar sonorizarea slabă. Totuşi, mi-aş fi dorit ca în timpul petrecut inutil la cozi să mă fi bucurat de concert.

Închei jurnalul prin a vă spune că la viitoare astfel de festivaluri trebuie să vă înarmaţi cu bani şi răbdare. Părerea mea după festival: muzica bună, mâncare multă, preţuri mari, organizare proastă.

Mai multe poze de la eveniment găseşti aici.

Street Food Festival la Iaşi

Pe scenă în acest weekend au urcat artişti ca Vlad Dobrescu, Macanache, trupele Subcarpaţi, Coma, Gojira & Planet H şi Şuie Paparude. Festivalul a durat 4 zile, iar abonamentul de acces pe toate cele 4 zile a costat 30 lei.

Următorul astfel de eveniment va avea loc la Iaşi între 23 şi 25 septembrie. Deocamdată nu se cunosc exact trupele care vor concerta şi nici cât costă biletele de acces la eveniment.

Facebook eveniment

14303958_1166889406687910_1165350621_o

14315432_1166889296687921_1368574671_o

14339298_1166889480021236_844302698_o

14359797_1166889506687900_1170885232_o

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here