3 mituri false despre acoperișul din țiglă metalică

7

Alegerea învelitorii pentru acoperiș s-ar putea să vă dea bătări de cap dacă nu știți prea multe detalii despre avantajele și dezavantajele fiecărei variante. Aveți de ales între țigla metalică, tabla cutată, țigla ceramica, acoperiș de lemn, stuf, carton etc.

Dacă este pentru prima oară când interacționați cu acest domeniu, cu siguranță o să apelați la ”prietenul” google și o să îl întrebați ”Cum aleg acoperișul potrivit pentu casa mea?”, ”Ce tip de învelitoare să aleg?” sau ”De ce să aleg țigla metalică?”, ”De ce să aleg țigla ceramică?”.

Acesta va fi momentul în care veți constata că atotștiitorul google mai mult vă induce în eroare decât să vă ajute. O să vă spună că toate tipurile de acoperiș sunt potrivite, veți afla că toate au avantaje și dezavantaje și asta în funcție de ce producător sau distribuitor a fost mai harnic și a știut să se facă prezent în mediul online.

Sugestie! Suna la SvenDachAG, expertul în acoperișuri de țiglă metalică și solicita o oferta – tel 0733.262.576

 

Scopul acestui articol nu este să vă spunem pentru ce tip de acoperiș să optați dar vrem să distrugem câteva mituri false despre acoperișul din țiglă metalică întâlnite des în lumea online.

1. Țigla metalică NU se decolorează

Unul dintre cele mai des întâlnite mituri false despre țigla metalică și în general despre învelitorile metalice este acela că se decolorează. Nimic mai neadevărat. Dacă se spune că țigla metalică se decolorează după o expunere îndelungată la soare, ne întrebăm de ce nu se spune același lucru și despre mașini? Pentru că este doar un mit care a pornit fie de la concurența producătorilor de alte tipuri de învelitori, fie de la producătorii și comercianții de țiglă metalică care nu respectă normele în vigoare. De aceea este important ca înainte să alegeți un brand, să aflați totul despre el.

Orice producător serios are tehnologie de producție de ultimă generație, tehnologia de protecție UV care oferă o rezistență superioară la decolorare. Țigla metalică este fabricată din tablă din oțel, zincată pe ambele părți și protejată cu poliester. Am intrat pe site-ul celui mai mare producător român de învelitori metalice și am descoperit lucrurile astea.

tabla tip tigla

 

2. Țigla metalică NU este mai zgomotoasă

O altă concepție total greșită, despre care ați auzit cu siguranță chiar și fără să fiți interesați de domeniu, este că țigla metalică se transformă într-o baterie cu percuție în special când plouă sau când păsările merg pe acoperiș. Din nou FALS. Dacă aveți cunoștințe sau vi s-a întâmplat chiar vouă să auziți cum lovește ploaia în acoperiș recomandarea noastră este să consultați un specialist. Un specialist în adevăratul sens al cuvântului pentru că și cel care v-a montat țigla pe casă propabil s-a prezentat ca fiind un specialist, dar se pare că nu este deloc așa.

Montajul defectuos este de cele mai multe ori cauza acestui zgomot și nu țigla în sine. Ca să nu mai spunem că dacă nu ești atent și nu te informezi s-ar putea să îți pui pe casă o tablă de 0,35mm grosime iar specialiștii recomandă 0,5 mm. Pe site-ul bilka.ro nici nu există în ofertă grosime sub 0,45 mm. În acest caz nici nu ar fi de mirare că fiecare ploaie se transformă într-un concert la tine în casă. E ca și cum porți la pantofi numărul 40 dar tu îți cumperi 38 și spui că pantofii sunt de vină nu tu că nu ai ales ce trebuia.

acoperis tigla metalica

 

3. Țigla metalică NU ruginește

Sistemele de acoperiș din metal sunt realizate în prezent astfel încât să dureze mai bine 50 de ani, o viață de om. Rugina apare de cele mai multe ori fie când condițiile de depozitare sunt necorespunzătoare, fie când în procesul de fabricație nu se respectă toți pașii.

Dacă învelitoarea metalică este prost depozitată s-ar putea să ruginească chiar înainte de a ajunge pe casa voastră. Prost depozitată înseamnă sub cerul liber, lungă depozitare într-o stivă, aproape de zonele umede sau în zone propice pentru condens. Modul în care este depozitată materia primă dar și produsul finit este un criteriu pe care trebuie să îl luați în calcul atunci când achiziționați învelitoarea pentru acoperișul vostru. Mai multe detalii despre cum trebuie să arate depozitul unui producător de învelitori metalice aflați aici.

depozitare tigla metalicaCitește și Țiglă Bilka – livrată oriunde în țară în maxim 24 de ore

 

Dacă vi se pare util acest articol sau dacă știți și alte mituri false despre acoperișul metalic așteptăm comentariile vostre pe care le puteți posta mai jos.

Sugestie! Suna la SvenDachAG, expertul în acoperișuri de țiglă metalică și solicita o oferta – tel 0733.262.576

7 comentarii

 1. Nu recomand firma Bilka. Am comandat de la ei tabla cutata de culoare maro si mi-a venit zgariata. Am intrebat daca au vopsea maro sa corectez zgarieturile (sa o platesc, nu degeaba) si mi-au recomandat spray de culoarea tablei ce se poate cumpara de la distribuitorii lor. Dupa ce am dat cu acel spray de culoare maro recomandat de Bilka, mi-am dat seama ca am fost pacalit: nuanta maro a sprayului era mai deschisa decat culoarea originala a tablei asa ca am facut un gard in degradeuri. Am fost prea credul si am gresit si eu (poate am fost influentat si de reclamele lor la TV) ca nu am incercat pe o portiune mai mica a gardului. Dupa ce s-a uscat sprayul lor au rezultat diferentele de nuanta maro. Ma intreb daca as fi luat tabla pentru acoperis si nu pentru un mic gard de 9 table cutate? Mai spun la TV ca tabla lor rezista 60 de ani si este „ca la inceput” si ei au incearcat sa ma convinga la telefon ca a fost vina mea ca am folosit sprayul pe o suprafata prea mare pe care tot ei mi l-au indicat si au spus ca este folosit cu succes de clientii lor (care or fi aia?)

  • La mine in vara miau montat acoperisul foarte defectuos zgarieturi tabla calcata in picioare coame serpuite tabla in unele locuri este forma acoperisului vechi lasat nu mult dar se vede la lucarne meseriasi miau pus tigla (tabla) cum lea venit mai usor si nu in picioare cum era normal dupa ce au indreptat coamele gaurile au ramas goale suruburi sub tabla jos si alt surub langa care tine tabla si sta stramba ( seful lor a zis ca nare ce face ca tabla este deja etansata ) taiata stramb la imbinari 50000 de lei noi ma dus acoperisul 6 luni de remedieri de fiecare data au venit sa remedieze dupa ce am plecat din tara sau nu eram acasa acum miau spus ca cineva care poarta 44 la picior se urca pe casa si imi calca tabla sau ca eu nu am ce face si ii deranjez cu remedierile mele si sa l dau in judecata dupa 5 ani de munca in afara vin si imi cumpar o casa sa ma intorc in tara total dezamagit nu credeam ca o frma asa mare din Fagaras sa lucreze asa prost asa ca nu cautati firme mari cautati echipe recomandate de cunostinte prieteni rude sa ii stiti cum lucreaza

 2. Va place sa spuneti minciuni.
  Vopseaua de pe tabla se decoloreaza, nu o comparati cu vopseaua de pe masina.
  Atunci cand ploua chiar este zgomotos sa stai într-o mansarda prost izolata.
  Tabla rugineste indiferent de modul de depozitare. Rugineste pe casa…
  Daca tot ati ales sa faceti un articol, nu păcăliți lumea.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here