De ce casele mici sunt mai eficiente decât căminele spațioase

0

Mai mare nu înseamnă neapărat mai bun! Suprafaţa medie a locuinţelor noi a scăzut simţitor în ultimii ani, iar oamenii au învăţat să calculeze pe termen lung avantajele şi dezavantajele unui cămin spaţios. Într-o piaţă imobiliară şubredă, multe dintre casele voluminoase construite în urmă cu zece ani sunt vândute azi pentru sume derizorii (calculate per metru pătrat), insă chiar dacă aceste proprietăţi au devenit mai accesibile, cumpărătorii actuali nu mai sunt interesaţi de ele.

Casele mici devin din ce în ce mai populare pe măsură ce tot mai mulți dintre noi începem să fructificăm la maximum avantajele spațiilor restrânse. Beneficiile de ordin financiar aduse de acestea sunt numeroase și ar fi bine să nu le trecem cu vederea în timp ce ne lăsăm copleșiți de iluzia grandorii. Iată câteva dintre ele:

Poţi să citeşti şi Model revoluţionar de casă. Poate fi construită în trei zile

– Costurile cumpărării sau închirierii caselor mici sunt mai scăzute, la fel ca facturile care vin la pachet cu acestea. De asemenea, o casă mică nu necesită foarte multe materiale de construcție, ceea ce înseamnă că pentru achiziționarea acestora pot fi scutite o serie de taxe de transport.

– Resursele necesare construirii și menținerii căminelor mici au impact negativ redus asupra mediului înconjurător, iar îmbunătăţirile precum rezugrăvirea periodică sau înlocuirea acoperişului costă mai puțin.

– O locuință restrânsă permite reducerea consumului de energie necesar răcirii și încălzirii.

– Nu vei avea nevoie de mult mobilier pentru a umple spațiul, nu vei fi nevoit să cheltui mult pentru corpuri de iluminat economice, iar curățenia poate fi făcută rapid.

– Locul în care este situată casa ta poate avea impact pozitiv asupra mediului. Casele mici se află de obicei în centrele orașelor, unde proprietarii au acces mai ușor la magazine, baruri, centre medicale etc. Acest aspect diminuează nevoia de a călători cu mașina, ceea ce înseamnă economisirea combustibilului și reducerea costurilor de transport.

– Valoarea locuinţelor generoase se depreciază mai repede decât în cazul celor cu suprafeţe mai mici. Cele din urmă pot fi vândute mai repede şi ţintesc un număr mai ridicat de potenţiali cumpărători.

– Nu în ultimul rand, spațiul restrâns al casei te va motiva să petreci mai mult timp afară, să fii mai activ și chiar să te apuci de grădinărit. În acelaşi timp, proprietarii unui cămin cu proporţii reduse au un mod de viaţă mai cumpătat – reciclează mai mult, nu păstrează lucruri inutile în spațiile mici de stocare pe care le au la dispoziție.

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: inhabitat.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here