3 Motive pentru care merită să investești într-o casă pe structură metalică

0

Până nu de mult se considera că structurile metalice sunt potrivite mai degrabă pentru construcții înalte precum zgârie-norii sau cele cu un spațiu interior imens precum halele industriale, fabricile sau hambarele. Astfel de clădiri, pentru a putea face față intemperiilor vremii sau dezastrelor naturale fără a dispărea sub dărâmături la prima furtună mai puternică, necesită o structură rezistentă care să poată susține întreaga masă a materialelor folosite, dar și a echipamentelor, utilajelor, sau mobilei pe care o adăpostesc.

Cu timpul însă, eficiența cu care structurile metalice fac față provocărilor a inspirat mulți constructori și în ziua de astăzi, aceeași tehnică a început să fie folosită tot mai des și pentru construcțiile cu dimensiuni mai modeste precum casele. Iată în continuare 3 din motivele principale pentru care specialiștii în construcții recomandă case pe structură metalică:

De ce să îți construiești o casă pe structură metalică?

#1 Metalul este un material cu proprietăți unice

Versatilitatea, durabilitatea și sustenabilitatea sunt trei din principalele caracteristici ale unei structuri metalice pe care nu le poți regăsi la alte materiale. Metalul este ușor de folosit și poate lua forma dorită de beneficiar fiind potrivit atât pentru casele pe structură exclusiv din metal, cât și pentru cele cu structură hibridă care împrumută și câteva din calitățile lemnului.

În plus, cu metal, casa ideală se transformă din vis în realitate mult mai repede decât îți imaginezi. Din motive de siguranță nu poți grăbi un arhitect să construiască mai repede o casă din lemn, dar acest lucru nu se aplică și caselor pe structură metalică. Cel mai mare coșmar al unui constructor care se respectă, sunt clienții care încearcă să grăbească proiectul neluând în calcul riscurile. Dar, deoarece în cazul structurilor metalice, o bună parte din elemente sunt prefabricate și necesită doar asamblare, finalizarea construcției într-un interval scurt de timp fără a sacrifica rezistența și calitatea este posibilă.

#2 Contribui la reducerea gradului de poluare

Metalul este un material blând cu natura și mediul înconjurător. Spre deosebire de lemn care trebuie să fie mereu proaspăt și de cea mai înaltă calitate, în cazul construcției unei case, metalul pentru structuri este în proporție de 85% metal reciclat, la fel de calitativ ca metalul nou. An de an pe glob se reciclează aproximativ 80 de milioane de tone de oțel, iar partea cea mai importantă este faptul că atunci când casa ta își va fi servit scopul și va fi demolată, metalul folosit la construcția ei își va relua ciclul firesc putând fi recuperat și refolosit.

Mai mult metal în construcții înseamnă mai puține păduri defrișate și mai mulți copaci asigură o planetă mai curată pentru noi toți și generațiile viitoare. Astfel, o singură decizie înțeleaptă de a construi o casă pe structură metalică acum, are efecte pozitive și în viitorul îndepărtat.

#3 Demonstrezi că ești un membru empatic al comunității

În afară de clădirea în sine, o casă implică și punerea la punct a utilităților, lucru care implică pene de curent sau oprirea apei, acțiuni extrem de solicitante pentru cei din jur. Astfel, construcția unei case devine un motiv de bucurie pentru proprietar, dar un eveniment stresant pentru vecini.

Bineînțeles, oricine are dreptul de a-și construi o casă cât timp respectă orele de odihnă stabilite prin lege și face tot posibilul să reducă la minim gradul de disconfort cauzat vecinilor. Dar, chiar și așa, construcția unei case, cu cât cauzează mai puține probleme celor din jur, cu atât este mai apreciată. Prin reducerea timpului de construcție, numărul incidentelor inevitabile legate de sistarea utilităților va fi redus la minim, iar ca proprietar vei avea o satisfacție sufletească datorită faptului că nu ți-ai construit fericirea sacrificând liniștea celor din jur.

Cum îți poți construi o casă pe structură metalică care să arate așa cum îți dorești?

Lista avantajelor caselor pe structură metalică poate continua la infinit. Dar toate acestea sunt dependente de doi factori absolut esențiali în construcții:

– Calitatea materialelor;
– Experiența muncitorilor.

Când aceste două elemente se îmbină la fel de bine ca piesele unui puzzle, succesul proiectului și satisfacția proprietarului sunt absolut garantate. În plus, punând accent pe ambele elemente, în egală masură, te bucuri și de beneficiile aduse de o casă cu design extrem de atractiv atât din punct funcțional, cât și estetic.

În domeniul caselor, Case Mexi este cea mai bună alegere. Pe site-ul casemexi.ro găsești un portofoliu cuprinzător cu modele de case care satisfac și cele mai pretențioase gusturi și ai posibilitatea de a opta pentru casa pe structura metalică dorită, beneficiind de serviciile unei companii cu experiență în construcții

Citeşte şi Cum faci alegerea potrivită dacă vrei să îți izolezi locuința

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here