3 terase nonconformiste cu imagini panoramice deosebite

1

Cu ceva timp în urmă am făcut o selecție cu restaurante amenajate elegant de unde se pot vedea imagini panoramice deasupra Orașului București. Acum revin cu câteva exemple de terase de unde puteți admira Bucureștiul cel mai frumos de sus. Deci dacă vă doriți ceva nou, altfel decât terasele obișnuite în care mergeți vara cu prietenii, puteți opta pentru terase de acest fel. Sunt locuri speciale, originale unde veți vedea apusuri de seară deosebite. Aceste terase se află la ultimele etaje ale unor hoteluri sau clădiri de birouri.

 

Terasa Astrodom

Cafeneaua Astrodom este o locaţie unde vă puteți bucura de o privelişte spectaculoasă. Situată în zona Arcului de Triumf pe terasa Hotelului Residence, aceasta aparţine de restaurantul hotelului. Este localizată pe la jumătatea distanţei dintre Mânăstirea Caşin şi Piaţa Domenii, respectiv pe Str. Alexandru Constantinescu, nr. 33. Terasa este configurată pe două nivele, primul nivel este destinat pentru cei care preferă un loc la umbră, acest nivel fiind amenajat cu fotolii din răchită şi ratan. Al doilea nivel este situat puțin mai sus, de aici putându-se admira o privelişte panoramică deosebită. Terasa poate fi frecventată și iarna pentru că este acoperită cu, cort transparent și încălzită. Pe toată perioada anului aici au loc concerte, proiecții de film și expoziții.

 

Terasa MNAC

Terasa MNAC sau Terasa Muzeului  Naţional de Artă Contemporană este o altă locaţie „la înălţime”, situată la etajul 4 al Palatului Parlamentului, în aripa E4, cu vedere spre Hotel Marriott. Intrarea spre această locație se face din Calea 13 Septembrie. Cu toate că nu există alte clădiri în apropiere, priveliştea este obstrucţionată de balustrada terasei, de peste un metru înălţime. De pe terasă se poate admira însă Catedrala Mântuirii Neamului. Decorul nu e spectaculos dar e un spațiu boem, simplu unde se poate asculta muzică în surdină: electro, jazz, swing. Dar înainte de a ajunge pe terasă, va trebui să treceți printr-un detector, pentru o siguranță deplină unde se vor scana obiectele din geantă. Dacă aveți obiecte ascuțite trebuie să știți că acestea sunt considerate periculoase și vor fi reținute la intrare până la plecare, când le veți putea recupera.

 

Terasa Sole

Terasa- restaurant Sole se află la etajul 15, în clădirea Crystal Tower, situată la intersecţia dintre Str. Iancu de Hunedoara şi Căderea Bastiliei. Localul de la ultimul etaj al clădirii din sticlă cuprinde un bar-lounge numit Luna bar, un restaurant şi o terasă, terasa Sole de unde puteți admira un peisaj panoramic deosebit. Atmosfera este plăcută, terasa este elegantă și are o imagine estetică interesantă. Designul interior al localului este simplu dar cochet, unde predomină albul într-o combinație reușită cu nuanțe de albastru și roșu. Pe terasă este amenajat un cadru boem cu felinare, suporturi cu plante naturale și mobilier din ratan, locul ideal pentru a savura un cocktail signature sau un pahar cu vin. Aici puteți ajunge cu liftul panoramic care vă va oferi și el o experiență inedită.


Cu proxima ocazie vă voi oferi și alte variante interesante de terase „la înălțime”, în zone cheie ale capitalei unde cu siguranță vă veți putea bucura de experiențe de neuitat.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here