4 dintre cele mai ciudate scări pe care le-ai văzut vreodată

0
sursa foto: glumeo.ro

Arhitecți și designeri par să aibă o mulțime de idei de distracție atunci când vine vorba de proiectarea scărilor pentru clădirile noi; ele vrând parcă să se răsucească și să se întoarcă în moduri neobișnuite. Uneori sunt atât de ciudat proiectate creând o iluzie optică pe care ochii și creierul nostru pur și simplu nu le pot înțelege. Pașii par să plutească, ele nu par să ofere o cantitate rezonabilă de suport pentru orice om care are o greutate chiar medie, și seamnă cu un element arhitectural care te duce cu gândul la o navă spațială.

Majoritatea arhitecților rămân conservatori, punând siguranța și stabilitatea înaintea esteticului, alții însă, încearcă să îmbine ambele cerințe, scări sigure și frumoase, în unele cazuri aceste creații devenind elementul cheie al camerei .

Iată câteva dintre cele mai ciudate scări din întreaga lume.

Dacă preferi o scară interioară din lemn funcțională și bine concepută, să știi ca ea va fi ca o carte de vizită a casei, va face o primă impresie încă de la intrare dând locuinței tale o conotație unică, impresionantă.

1. Scări interioare de forma unui copac

Această scară din lemn reprezintă mai mult decât o cale de legătură între etaje, ea reușește să îmbine mai multe caracteristici cum ar fi designul, stabilitatea și chiar siguranța. Imaginea vizuală are și ea un rol foarte important în construcția unei scări din lemn. Oricine va urca sau va coborî aceste scări interioare va avea impresia că sfidează legile fizicii.

sursa foto: labioguia.com
sursa foto: labioguia.com

2. Scară spirală

Arhitectura postmodernistă vorbește tot mai des despre depășirea limitelor, despre transpunerea în realitate a celor mai îndrăznețe planuri cum ar fi această scară interioară. Cu un design modern, scările interioare sunt caracterizate de elemente ca estetica și utilitatea. Dacă vrei un design unic pentru locuința ta, optează și tu pentru o scară de acest fel.
Aceasta scară cu muchii rotunjite este construită în jurul unui perete interior în spirală. Elementele curbate sunt cele care deformează imaginea și creează designul futurist.

sursa foto: labioguia.com
sursa foto: labioguia.com

Privită dintr-un anumit unghi și la prima vedere, scara pare că e construită într-o consolă uriașă care o face să stea în echilibru ceeea ce îi dă unicitate.4super-design-de-scari

 3. Scara leagăn

Poate că este mai greu de explicat, dar este ceva atrăgător în forma acestor scări care în mod cert creează impresia unei minunății arhitecturale. Această scară interioară dă încăperii o vibrație bizară, poate chiar suprarealistă datorită formelor curbate, lăsând impresia că se mișcă și conferă elasticitate asemeni unui leagăn. Reprezentând un adaos binevenit la un decor minimalist, scările suspendate dau senzația că încalcă legile gravitației.

sursa foto: labioguia.com
sursa foto: labioguia.com

4. Scară proiectată de firma franceză de arhitectură Tetrarc

Această scară putem spune că vrea să stimuleze imaginația și creativitatea mai presus de orice. Într-o primă fază pare că oscilează între vechi și ultramodern. Exteriorul scării dă senzația trecătorului ocazional, de imagine a unei fațade aurii ce pare erodată de trecerea timpului datorită fâșiilor de lemn de culori diferite, dispuse alternativ, care lasă impresia unei mișcări ascendente permanente.

sursa foto: labioguia.com
sursa foto: labioguia.com

Chiar dacă îți place de la prima vedere sau îți displace total, această scară lasă o impresie puternică din punct de vedere vizual.

sursa foto: buildersmagazine.ro
sursa foto: buildersmagazine.ro

Scări sau operă de artă, cum vă plac?

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here