5 grădini botanice indoor spectaculoase

0

Grădinile botanice pe care ți le prezentăm în continuare îți taie răsuflarea și îți reamintesc ce rezultate splendide poate avea comuniunea om-natură.

Kew Royal Botanic Gardens, Londra

Grădina Botanica Kew din Londra este una dintre cele mai cunoscute din lume și cuprinde 121 de hectare de grădini și sere. A fost inaugurată în 1759 și face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Vizitatorii pot găsi aici peste 30.000 de tipuri de plante, dar și ierbarul Kew, unul dintre cele mai mari din lume, cu peste șapte milioane de exemplare de plante din toate speciile existente în lume.

kew

Gardens by the Bay, Singapore

Una dintre cele mai spectaculoase grădini botanice nici măcar nu se află într-o zonă cu climă temperată. Grădina din Singapore este formată din trei segmente, ocupă 101 ha în total și include Grădina Națională a Orhideelor, cu o colecție de peste 3.000 de specii de orhidee.

singapore

Atocha Station, Madrid

Atocha Railway Station este probabil cea mai „verde” gară din lume. Din 1992 stația găzduiește o grădină botanică impresionantă care se întinde pe 4.000 m2 și deține peste 7.000 de plante din 260 de specii diferite, fiind totodată un sanctuar al broaștelor țestoase. Atocha este fără îndoială stația în care preferi să pierzi trenul pentru a zăbovi să admiri plantele tropicale.

atocha

Longwood Gardens, Philadelphia

2 ore – de atât vei avea nevoie pentru a vizita acest spațiu împărțit în 20 de grădini indoor și 20 outdoor, cu peste 11.000 de specii de plante. În plus, vizitatorii se pot bucura de design-ul atractiv care îmbină sticla cu marmura și este completat de fântâni și heleșteie. Grădina botanică ocupă circa 1.077 acri, iar aici au loc și diferite programe educaționale.

longwood

Yumenoshima Tropical Greenhouse Dome, Tokyo

Cele trei domuri ale grădinii botanice inaugurate în 1988 conțin circa 1.000 de specii de plante tropicale și semitropicale, dar aici există și un spatiu dedicat plantelor carnivore.

tokyo

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: mnn.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here