5 idei originale și ușor de pus în practică pentru amenajarea mansardei

0

Mansarda poate fi o soluție excelentă pentru a extinde spațiul locuibil al casei, așa că nu o transforma într-un simplu pod banal, în care depozitezi „diverse”. Bugetul necesar amenajării unei mansarde este relativ mic și cu puțină imaginație și materiale de calitate poți decora spațiul astfel încât să îți ofere un grad ridicat de confort și accesibilitate.

Poți opta pentru amenajarea unui birou, a unui loc de joacă, dormitor sau alte idei inedite. Amenajarea mansardei ține, practic, de necesitățile fiecăruia dintre noi. Pentru inspirație, totuși, îți prezentăm câteva idei de amenajare, prin care mansarda poate deveni rapid una dintre cele mai frumoase și utile zone din casă.

  1. Birou

Prin încadrarea unor ferestre mari în acoperiș, vei avea o încăpere bine iluminată, care să îți ofere productivitate înaltă. Totodată, nu doar că vei avea un randament ridicat, dar un mediu aerisit îți va inspira și mai mult dinamism.

Un birou la mansardă decorat cu piese de mobilier minimaliste și confortabile, dar și cu suficiente spații de depozitare reprezintă o opțiune excelentă. Culorile deschise și câteva decorațiuni menite să înlăture stresul vor transforma mansarda într-un spațiu de lucru productiv și creativ.

  1. Sală de fitness

Sportul este pentru toată lumea, însă nu și sala, mai atunci când ai un program încărcat și nu ai timp să ajungi. Soluția? Creează-ți propriul spațiu destinat sportului chiar în mansarda casei. Te poți bucura de liniște, de muzica preferată, relaxare și o priveliște minunată atunci când faci yoga sau pilates.

Ai la dispoziție sala ta de fitness pe care o poți amenaja așa cum îți dorești. În cazul în care vrei să îți instalezi aparate mai grele, ia în calcul o podea solidă care să le susțină fără probleme.

  1. Loc de joacă

Mansarda poate fi transformată într-un loc de poveste unde copilul tău își poate petrece fericit timpul liber, un spațiu separat de restul casei, în care să își pună în practică dorințele inedite și ideile îndrăznețe.

Gândește-te la pasiunile sale și încearcă să creezi unui decor ideal – fie un cort, cu tematică de cercetași și natură, fie un castel pentru prințese sau un loc cu mașini. Aplică pe o zonă de pe perete vopsea cu efect de tablă sau amplasează chiar o tablă de scris. Ia în calcul și mesele pentru desen, un mini leagăn, puzzle-uri, o mică bibliotecă și alte obiecte ce l-ar fascina pe cel mic. Dacă este adolescent, răspunsul probabil că îl știi deja – un loc confortabil cu loc pentru consolă și întâlniri cu prietenii. Îți poți da frâu liber imaginației, pentru a amenaja o oază pentru copilul tău, luând în calcul vârsta și activitățile sale preferate.

Nu uita, este recomandat ca spațiul să aibă ferestre care să permită pătrunderea luminii naturale în cameră.

  1. Spațiu de socializare

Amenajarea unui spațiu destinat socializării a devenit tot mai căutat în designul interior. Într-o familie cu copii, de vreme ce restul casei servește în general ca zonă funcțională pentru toți membrii, părinții au nevoie de confortul și intimitatea unui astfel de decor, unde pot petrece timp împreună cu prietenii și pot avea discuții diverse, departe de ochii curioși ai celor mici. În același timp, dacă „cei mici” sunt deja adolescenți, ei vor fi cei care vor dori un spațiu de socializare în mansardă.

Citește și Ghid pentru casa perfectă: Cum alegi vopseaua lavabilă și cum o aplici corect

Oricum ar fi, amenajarea unui loc pentru socializare este ideală pentru toți cei care vor să trăiască un pic altfel, conectați în permanență la viața socială. Dacă îți dorești să amenajezi în acest mod mansarda, folosește canapele sau fotolii confortabile, o măsuță de cafea și mobilă simplă. Este important să nu lași impresia unui spațiu aglomerat. Nu uita de accesoriile sau elementele de decor originale, care conferă căldură și un stil aparte mansardei.

  1. Dormitor pentru oaspeți

Dacă nu ai suficient loc în casă pentru o cameră de oaspeți, dar se întâmplă des să ai invitați, cel mai simplu este să faci un dormitor în mansardă. Intimitatea pe care o oferă acest spațiu este extrem de atractivă, mai ales dacă vrei ca musafirii tăi să se simtă confortabil. Așază patul în zona în care tavanul nu este foarte înalt, iar pentru celelalte părți alege cât mai puține obiecte de mobilier. Folosește culori deschise și creează un decor rustic prin utilizarea lemnului ca material de bază.

Geamurile vor oferi dimineața o atmosferă caldă, cu lumină naturală, iar oaspeții tăi se vor simți ca la un hotel de 5 stele.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here