5 milioane de euro – investiție spaniolă într-un bloc de locuințe din centrul Bucureștiului

0

Un bloc de locuințe cu 32 de apartamente, de pe strada Popa Nan, din București, va fi renovat și apoi extins în cadrul unui proiect în care s-au investit 5 milioane de euro.

Lucrările la proiectul “Popa Nan 21” au început în toamna anului trecut, prin renovarea unui imobil istoric, de cinci etaje, finalizarea fiind programată pentru luna mai a anului în curs.

Investiția a fost făcută de dezvoltatorii spanioli de la IMOMADRID, în colaborare cu dezvoltatorul român Răzvan Ivănică. Faza a doua a proiectului prevede adăugarea unei noi construcții, ansamblul urmând să se întindă pe 6.000 de metri pătrați și să aibă 56 de apartamente.

Răzvan Ivănică spune că apartamentele sunt destinate persoanelor cu venituri medii, conceptul din spatele proiectului fiind acela de “lux accesibil”.

“Am descoperit o clădire cu o structură de rezistență de excepție și cu un potential uriaș. Am îmbrăcat această structură în haine moderne, păstrând însă accentele Art Deco pentru a conserva vraja acestei clădiri deosebite. Am obținut ceea ce numim noi luxul accesibil – locație centrală, clădire impunătoare, plină de șarm și eleganță, interioare moderne ce păstrează însă și pun în valoare detaliile eleganței de altădată – tavane înalte, ferestre înalte și decoruri tipice în spațiile comune”, spune Răzvan Ivănică.

Potrivit dezvoltatorului, 10 dintre apartamente au fost deja precontractate.

Prețurile pentru apartamentele din clădirea renovată pornesc de la 46.000 de euro pentru o garsonieră sau 57.000 de euro pentru un apartament de două camere. Cel mai scump apartament, de patru camere și 126 de metri pătrați, ajunge la 133.000 de euro.

Cladirea va avea o faţadă ventilată, cu finisaj exterior din plăci de fibro-ciment, de culoare gri-deschis, o soluție aleasă în locul sistemului clasic de termosistem cu polistiren și tencuială.

Asocierea dintre IMOMADRID și dezvoltatorul Răzvan Ivănică are ca scop renovarea sau ridicarea mai multor blocuri de locuințe în zone centrale din capitală.

Exisă deja planuri pentru ridicarea unui bloc pe strada Jean Luis Calderon cu aproximativ 3.200 mp desfășurati și o investiție de 3 milioane de euro, precum și un bloc în zona Tineretului ce însumează 8.000 mp desfășurați și 8 milioane de euro investiți.

cas3

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here