Ouă vopsite cu orez: Metoda simplă și creativă pentru sărbători

1

Renunță la tradiționalele ouă vopsite în culori clasice și încercă ceva nou în acest an! O variantă interesantă sunt ouăle pestrițe, care adaugă un plus de culoare și farmec oricărui decor.

Această activitate este perfectă pentru a petrece timp de calitate alături de copii și pentru a experimenta lucruri noi împreună.

Ouă vopsite: metode diferite de colorat

Cu doar trei ingrediente, dintre care unul sunt ouăle fierte, poți obține ouă deosebit de frumoase și colorate. Iată cum să vopsești ouăle cu orez pentru rezultate spectaculoase!

Ouă vopsite cu lac de unghii

Această tehnică este preferata copiilor. Dacă ai la dispoziție lacuri de unghii în culori frumoase, ia un castron, adaugă apă și picură din fiecare culoare în apă. 

Apoi, ia o scobitoare și fă modele la suprafața apei din culori. Ouăle albe fierte se Introdu încet în apă astfel încât să preia modelul de ojă. 

Se lasă la uscat și ai obținut cele mai frumoase ouă de Paște. Poți face artă pictând pe ouă dacă te ajuți de o pensulă și câteva lacuri de unghii colorate sau poți încerca alte tehnici interesante.

Cum să vopsești ouăle cu orez

Pictarea ouălor de Paște cu orez aduce un model interesant și distribuie culorile uniform pe suprafața oului. Cu această tehnică ușoară, nu trebuie să te murdărești deloc. Mai mult, poți experimenta cu mai multe culori pe același ou, obținând un aspect vesel și jucaus.

Această activitate este perfectă pentru a fi realizată împreună cu copiii în perioada sărbătorilor pascale. După ce ouăle vopsite cu orez s-au uscat, poți adăuga puțin strălucire folosind ulei de floarea soarelui.

Iată de ce ai nevoie:

  • Ouă fierte tari
  • Pungi de plastic mici
  • Orez uscat
  • Colorant alimentar

Vopsirea ouălor de Paște cu orez începe cu o pungă de plastic. Dacă nu ai la îndemână, poți folosi și un bol sau un pahar de plastic. Umple punga sau paharul cu orez simplu și uscat. 

Descoperă și: Ce nu e bine să faci de Paște: Tradiții și superstiții românești

Umple aproximativ o treime dintr-un pahar de orez; pentru fiecare culoare de ou, vei avea nevoie de o jumătate de pahar de orez.

Alege combinații de culori pentru colorantul alimentar, cum ar fi mov și albastru, roșu și galben, sau verde și galben.

Adaugă 10-15 picături din fiecare culoare direct în orezul uscat. Amestecă bine, apoi pune oul în pungă și agită orezul până când culoarea se distribuie uniform. Poți realiza acest lucru simplu, frecând oul prin orezul din pungă. Dacă dorești, poți folosi și ouă ceramice pentru decor sau să experimentezi cu combinații de culori inedite. Ouale vor capăta punctele colorate și vor arăta spectaculos.

Lasă-le să se usuce, apoi șterge-le cu un șervețel și puțin ulei pentru a le conferi strălucire.

Sursa: playtech.ro

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here