5 obiceiuri pentru o piele mai fericită în 2024

0

Este foarte important să ne dorim în mod constant să învățăm, să ne îngrijim și să devenim mai buni, astăzi, vă arătăm 5 obiceiuri de adoptat pentru un ten vizibil mai fericit în doar câteva zile.

Cunoașterea pielii tale

Este foarte important să cunoaștem ce funcționează cel mai bine pe tipul nostru specific  de piele, fie că vorbim despre un tip de ten gras, uscat sau mixt, fie că vorbim despre restul corpului și particularitățile acestuia. Particularitățile corpului le putem observa doar prin testarea diferitelor obiceiuri sau produse, de exemplu anumite produse pot fi mult mai bune pentru hidratarea pielii pe timpul iernii, iar altele pe timpul verii.

Scalpul poate avea și el particularități privind componente ale șamponului sau produselor de îngrijire pe care le preferă și care ne oferă aspectul dorit, față de recomandări sau produse foarte cunoscute ce funcționează pentru alte persoane. Cel mai bun sfat în această privință este să testăm cu grijă ce are cel mai bun efect asupra pielii noastre și ce putem adapta și schimba pentru particularitățile pielii noastre.

Vezi și: Piele uscată sau grasă? Iată cum îți dai seama ce tip de piele ai?

Hidratare 

Hidratarea este unul dintre sau chiar principalul aspect discutat în îngrijirea pielii, piele noastră arată de cele mai multe ori starea de sănătate din interior, printr-o piele uscată, coșuri, iritații sau multe altele. Recomandările generale sunt de a consuma cel puțin 2 litri de lichide pe zi, însă multe băuturi, de fapt, pot deshidrata tenul și corpul,  băuturi și alimente precum cafea, suc și alcool.

Cremele, serurile, măștile și alte produse de îngrijire ce au scopul de hidratare pot doar să ajute aspectul pielii hidratate pe care îl aducem în corp prin consumarea de H2O. Pielea cu adevărat hidratată nu trebuie să arate porțiuni uscate, iritate, înroșite, ci o strălucire naturală și o piele netedă. 

Între lipsă și exces 

O rutină de skincare trebuie să fie prezentă în viața ta, preferabil dimineața și seara, însă nu ai nevoie de 10+ pași în rutină, cele mai importante fiind curățarea tenului, hidratarea și protecția solară. Pe măsură ce tu și tenul tău vă obișnuiți cu această bază, poți adăuga seruri, tratamente sau creme de care tenul tău ar putea beneficia.

Exfolierea este un alt aspect practicat prea des sau prea rar și aduce dezavantaje pielii tale în oricare extremă te aflii. Exfolierea are rolul de a elimina celulele moarte de piele și să dezvăluie o piele mai fină și mai luminoasă, poate îmbunătății textura pielii, oferă o curățare profundă a porilor, reduce excesul de sebum și pregătește tenul pentru alte tratamente. Este recomandat să nu ne supunem tenul asupra exfolierii mai des 1-2 ori pe săptămână, deoarece se pot produce iritații, răni, o piele mult mai uscată sau roșie.

Vezi și: Ce rol au, în ce ordine se aplică și cum se folosesc corect serurile de față. Iată ce trebuie să faci pentru un ten sănătos și curat

Eliminarea sau reducerea zahărului

Pentru un ten inflamat, înroșit sau cu acnee reducerea zahărului poate fi o soluție. Consumul cantităților mari de zahăr poate fi asociat cu multe probleme ale pielii precum cele enumerate sau chiar îmbătrânirea prematură a tenului.

Eliminarea sau reducerea mâncărurilor procesate, dulciurilor și băuturilor îndulcite sau pe bază de zahăr, sunt recomandările doctorilor pentru multe probleme de sănătate, cât și pentru ten. O dietă care conține cantități mari de zahăr devine un mediu propice pentru dezvoltarea acneei sau a altor afecțiuni ale pielii și împiedică reproducerea celulelor albe, responsabile cu protejarea corpului împotriva infecțiilor.

Fața de pernă

Fețele de pernă sunt acoperite de bacterii, uleiuri și piele moartă încă din primele nopți de folosire, ce pot dăuna atât tenului, cât și părului. 

Mătasea este o țesșătură naturală, pe bază de proteine obținută din fibrele coconului de vierme de mătase. Fețele de pernă din mătase sunt antibacteriene și ajută ca pielea și părul să rămână netede și curate.

Beneficiile fețelor de piele din mătase naturală: 

  • Este hipoalergenică, perfectă pentru persoane cu tenul sensibil, alergii, eczeme sau acnee
  • Ajută temperatura corpului să se regleze, constând într-un somn mai odihnitor.
  • Materialul conține aminoacizi și proteine similare cu cele găsite în păr și piele, ajutând pielea să rămână hidratată și sănătoasă
  • Mătasea naturală ajută temperatura corpului să se regleze, constând într-un somn mai odihnitor

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here