Motive pentru care să folosești cuburile de gheață pe ten

0

Fără îndoială, unul dintre cele mai populare trenduri de beauty în acest moment este utilizarea cuburilor de gheață. Pe platforme precum Instagram sau TikTok circulă diverse videoclipuri în care oamenii își aplică cuburi de gheață pe ten și explică beneficiile pe care le au acestea pentru piele. Iată de ce merită să încerci și tu acest truc!

Motive pentru care să folosești cuburile de gheață pe ten

Cuburile de gheață pot avea mai multe beneficii pentru ten atunci când sunt utilizate în mod corespunzător:

Reduce inflamațiile

Utilizarea cuburilor de gheață pe piele poate contribui la reducerea inflamației și a roșeții, fiind benefică în special pentru persoanele cu ten sensibil sau cu acnee.

Strânge porii

Gheața poate ajuta la strângerea temporară a porilor, conferind tenului un aspect mai uniform și mai fin.

Efect de lifting

Aplicarea cuburilor de gheață poate oferi un efect de lifting temporar, datorită contracției rapide a vaselor de sânge din piele.

Reduce umflăturile

Gheața poate fi eficientă în reducerea umflăturilor și a ochilor umflați, de exemplu după o noapte agitată sau în cazul pungilor sub ochi.

Stimulează circulația

Masarea tenului cu cuburi de gheață poate stimula circulația sângelui în piele, contribuind la obținerea unei piele mai sănătoase și mai strălucitoare.

Pentru a include cuburile de gheață în rutina ta de îngrijire a tenului, este recomandat să le înfășori într-un prosop sau să le introduci într-un sac de țesut, astfel încât să protejezi pielea de efectul direct al gheții, care ar putea cauza arsuri sau iritații.

De asemenea, este important să nu aplici cuburile de gheață direct pe piele pentru perioade lungi de timp, ci să le folosești în mișcări delicate și să le menții pe fiecare zonă doar pentru câteva secunde.

Descoperă și: Masca de față antirid făcută în casă. Cum să îți păstrezi pielea tânără

Când se aplică cuburile de gheață pe ten

Aplicarea cuburilor de gheață pe ten poate fi benefică în diverse situații și poate fi integrată în rutina ta de îngrijire a pielii în funcție de nevoile specifice ale tenului tău. Iată câteva momente în care poți utiliza cuburile de gheață pentru a-ți îngriji tenul:

Dimineața

Aplicarea unui cub de gheață pe față dimineața poate contribui la reducerea umflăturilor și a ochilor umflați, trezind și revigorând pielea înainte de aplicarea machiajului sau a produselor de îngrijire.

După curățarea feței

După ce ai curățat tenul, poți folosi cuburile de gheață pentru a închide porii și pentru a calma pielea iritată sau inflamată. Această practică poate ajuta, de asemenea, la prevenirea apariției acneei și la menținerea unui ten curat și luminos.

După expunerea la soare sau căldură

Dacă tenul tău a fost expus la soare sau la căldură excesivă, aplicarea cuburilor de gheață poate ajuta la răcirea și calmarea pielii, reducând senzația de arsură sau disconfort.

Este important să nu exagerezi cu aplicarea cuburilor de gheață și să nu le folosești prea des sau pentru perioade prelungite de timp, deoarece acest lucru ar putea irita sau afecta negativ pielea.

De asemenea, nu uita să înfășori cuburile de gheață într-un prosop sau să le introduci într-un sac de țesut atunci când le folosești, pentru a proteja pielea de efectul direct al gheții.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here