5 sfaturi pentru un design interior turcesc

2

Transformă-ți casa într-un vis oriental cu o redecorare inspirată din tușele decorative tradiționale și moderne turcești. Decorul turcesc este îmbinat cu obiecte culturale și tradiționale adânc înrădăcinate, textile și motive care s-au modelat în jurul culturii otomane.

Culori vibrante, motive florale alb-albastru, cupru lucrate manual, textile cusute manual, sticlarie colorată, bumbac organic prosoape, o nouă lume a ceramicii și multe altele sunt disponibile pentru a explora.

1. Folosiți lămpi cu mozaic turcesc Flamboyant

Aceste felinare colorate din sticlă lucrate manual și mozaicuri vor oferi casei tale o notă boemă. Lumina caleidoscopică care se reflectă din mozaicurile colorate va aduce un aer nou în decorul casei tale.

2. Rafturi din lemn încorporate

Casele tradiționale otomane aveau rafturi de perete încorporate din lemn. Puteți „fura” acest sfat de decor turcesc pentru a crea un aspect sofisticat în camera de zi. Puteți economisi spațiu atât pentru că nu veți folosi spațiul pe podea pentru rafturi, cât și pentru spațiu de stocare suplimentar.

3. Creați un aspect sofisticat cu materiale textile cusute manual

Aduceți un nou aspect autentic canapelelor dvs. cu perne cusute manual și perne cu motive tradiționale care fac parte din decorul convențional turcesc. Așezați perne turcești de dimensiuni mari cu motive tradiționale pe terasa sau terasa. Această combinație va semăna perfect cu palatele și casele otomane. 

Încercați să atârnați un covor turcesc brodat pe peretele dvs. simplu pentru un design extravagant.

4. Oferă casei tale o notă orientală cu ustensile de cupru

Cuprul a fost o parte inseparabilă a decorului și culturii tradiționale turcești. Puteți surprinde un aspect oriental în casa dvs. cu aceste obiecte de cupru, cum ar fi tăvi, ulcioare, vase de cafea și boluri.

Nu există doar produse din cupru, ci și lucrări artizanale din metal, alamă și argint pe care le puteți folosi atât decorativ, cât și practic în bucătărie. Mai mult, puteți plasa boluri de cupru în baie împreună cu prosoape din bumbac turcesc pentru a crea aspectul oriental al băilor turcești.

5. Covoare turcești de lux

Nicio decorație turcească nu ar fi completă fără un covor cu motive tradiționale. Aduceți-vă casei un glam rustic cu covoare turcești atemporale.

Unele covoare turcești sunt țesute manual cu lână. Acestea sunt puțin costisitoare, deoarece necesită multă muncă. Dar există și produse economice fabricate pe care le puteți achiziționa. Vin în diferite culori vibrante. În general, se vor potrivi cel mai bine cu detaliile din lemn. Dacă aveți podea din lemn sau mobilier rustic, acestea vor adăuga un plus de lux decorațiunii interioare.

Citește și Activități de relaxare în grădină

2 comentarii

  1. […] Transformă-ți casa într-un vis oriental cu o redecorare inspirată din tușele decorative tradiționale și moderne turcești. Decorul turcesc este îmbinat cu obiecte culturale și tradiționale adânc înrădăcinate, textile și motive care s-au modelat în jurul culturii otomane. Culori vibrante, motive florale alb-albastru, cupru lucrate manual,… Cititi mai multe aici: 5 sfaturi pentru un design interior turcesc […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here