Activități de relaxare în grădină

2

Vara s-a instaurat deja și ne dorim constant să scăpăm de stresul acumulat până acum și să fim cât mai relaxați restul anului acesta. Micile schimbări pot avea un efect puternic, așa că ți-am pregătit o listă cu idei de relaxare în grădină, numai bună pentru cei care s-au plictisit să își petreacă zilele libere în sufragerie și au nevoie de oxigen proaspăt.

Citit

Puține lucruri se compară cu o sesiune de citit în grădină. Aerul curat și liniștea orașului, acompaniate de o patură moale și o cafea caldă pot crea atmosfera ideală unei după-amiezi relaxante în grădină.

Tot ce mai lipsește este o carte ce te transpune într-o altă lume și te face să uiți de grijile cotidiene.

Confortul din grădină – Meister Hermann

Joaca cu copii

Convinge-i pe cei mici să renunțe pentru un moment la orice tip de gadget și să petreacă timp împreună cu tine în grădină. Vă puteți juca jocuri de societate așezați pe paturi sau mici jocuri interactive ce implică mișcare sau alergare, în limita spațiului.

La fel, aerul curat le va oferi energie celor mici și conexiunea ta cu ei prin intermediul activităților comune în grădină îți vor oferi un nivel ridicat de relaxare, iar ei vor avea un somn mai odihnitor.

Mamele cu mai multi copii sunt mai putin stresate | Qbebe.ro

Joaca cu animalele

Dacă nu ai copii sau dacă le-a trecut rândul celor mici la joacă, atunci cu siguranță ești pregătit pentru o nouă sesiune de joacă, de data aceasta cu animalul preferat. Cumpără jucării pentru exterior specifice animalului tău de companie și petrece timp relaxant în gradină alături de acesta.

Profită de ocazie și încearcă să îl înveți câteva trucuri.

Toate felurile în care se joacă un cățeluș - Tărâmul Animalelor

Seri liniștite

Dacă preferi totuși serile liniștite în familie, atunci grădina este cu siguranță locul perfect. Alege să iei cina aici sau prepară mici gustări și servește-le în aer liber, în liniștea unei seri de vară. Redecorează un colț astfel încât să poți avea aici seri de film în familie.

Lumina soarelui la apus va seta o stare de relaxare și te va face să vrei să petreci cât mai mult timp liber afară.

Iluminare terasa: cum sa amenajezi spatiul exterior ▷ Homelux

Grădinărit

Pentru unii o încărcare, pentru alții o relaxare. Pentru că de cele mai multe ori gradina găzduiește și roade numai bune pentru mesele de vară, o altă formă de relaxare ar fi grădinăritul.

Este dovedit științific că faptul de a avea grijă de plante, legume și flori crește nivelul de serotonină și ne face mai fericiți. O gradină ordonată și curată înseamnă o gradină relaxantă!

Gradina de legume - idei de amenajare, imagini, combaterea buruienilor,  procesul de plantare | MatHaus by Arabesque

Doar relaxare

Dacă totuși nu te-ai regăsit în niciuna dintre activitățile enumerate, nu ezita totuși să îți creezi mici sesiuni doar de relaxare în grădină. Așează-te pe un șezlong sau pe o patură, închide ochii și uită de tot ce te înconjoară.

Pentru unii dintre noi, relaxarea înseamnă doar să ne calmăm gândurile și să avem posibilitatea de a sta, măcar pentru puțin timp, degeaba. Alege să-ți creezi o mică oază de relaxare în grădină, unde să te retragi la final de program de lucru și unde să nu faci nimic altceva decât să te relaxezi.

citește și 15 flori și plante perene pentru a face orice curte frumoasă

 

2 comentarii

  1. […] Vara s-a instaurat deja și ne dorim constant să scăpăm de stresul acumulat până acum și să fim cât mai relaxați restul anului acesta. Micile schimbări pot avea un efect puternic, așa că ți-am pregătit o listă cu idei de relaxare în grădină, numai bună… Cititi mai multe aici: Activități de relaxare în grădină […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here