6 mixuri cromatice moderne pentru locuință

1
sursa foto: bonprix.ro

Te-ai plictisit de culoarea pereților din dormitor sau de cea a mobilei din bucătărie? Știm că de multe ori îți lipsește curajul să alegi culori îndrăznețe când redecorezi, dar ele pot schimba radical aspectul locuinței. Reţeta este simplă pentru o lucuinţă: selectezi o singură culoare, pe care începi să ți-o imaginezi alături de nonculori sau de tonurile altor culori. Pentru a nu alege greşit, trebuie să obţinem minimum de cunoştinţe despre felul în care se poate jongla cu mai multe culori. Cea mai simpla și ușor de folosit este monocromia, dar dacă îți dorești decor bicolor, combinaţiile de culori complementare standard sunt oranj-albastru, rosu-verde, galben-violet. Dacă alegi oranj-albastru pentru locuinţă, este indicat să folosești oranjul în procent mai mare şi în diferite grade de saturaţie, iar albastrul doar pentru accente. Iată și alte mixuri cromatice recomandate:

1. Verde „mint” + roz pal

Când folosești culori vii pentru designul interior și vrei ca acestea să fie predominante, asigură-te că nu sunt și extravagante. Verdele pal și rozul pal reprezintă una dintre combinațiile favorite ale femeilor pentru că oferă o notă optimistă încăperii și este recomandată în special pentru dormitor. Rozul pal mai poate fi asortat cu verde lime.

mint-green-room_gal

2. Turcoaz + roșu „rubin”

Este un mix îndrăzneț, dedicat celor mai curajoși dintre noi care urmează constant tendințele în materie de design interior. Îți recomandăm această combinație în dormitor – roșul rubiniu pentru tăblia capitonată a patului, turcoaz pentru scaunul de lângă noptieră și bleumarin pentru pereți.

turcoaz-rubiniu

3. Albastru „teal” + cupru

Un mix potrivit pentru bucătărie, care este totodata la modă în acest an. Poți opta pentru faianță de tip mozaic cu diverse nuanțe de albastru, mobilă de culoarea cuprului și gresie bej.

teal

4. Roșu aprins + galben aprins

Acesta este alt mix potrivit pentru o bucătărie în care mobila este albă. Un set de scaune roșii din bambus s-ar potrivi de minune cu faianța galbenă și accesorii metalice.

new-spring-decorating-ideas-11-lgn

5. Mov „lavandă” + galben „chartreuse”

Această combinație alături de aquamarin, potrivită în special pentru sufragerie, are impact vizual deosebit și creeaza bună dispoziție. Fiind vorba însă despre o structură cromatica puternică, este recomandat să nu fie predominantă în cameră. De exemplu, o draperie mov „lavandă” se potrivește  cu scaune „chartreuse”, iar dacă în cameră ai o măsuță albă este suficient să pui pe ea o vază aquamarin.

mov

6. Verde „lime” + alb + negru

Dacă în dormitorul tău predomină nonculorile, o idee bună ar fi să vopsești un perete verde lime și să agăți pe el fotografii cu rame negre.

lime

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: homedesignlover.com, housebeautiful.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here