6 pași pentru crearea unei cămări de bucătărie organizate

1

Pe măsură ce creezi designul bucătăriei tale, te gândești probabil la un corp de iluminat chic, la alegerea unor aparate rafinate și la alegerea faianței perfecte. Tuturor ne place să creăm un ambient frumos într-o bucătărie, dar cămara este uneori neglijată. Este acel mic dulap la întâmplare din bucătăria ta, în care îți arunci cât mai multe cutii și conserve, și nu arată foarte frumos – sau organizat.

Cămările merită ceva mai multă grijă și atenție, astfel încât să poți găsi articole cu ușurință și să nu te simți copleșit. Cu rafturile lor adânci (unde cutii de cereale vechi de un an se pierd cu ușurință în spate), poate fi o provocare să implementezi soluții utile de depozitare.

Am pregătit șase modalități cu ajutorul cărora poți realiza o transformare totală a cămării, împreună cu sugestii utile de cumpărături.

  1. Apucă-te de organizare

Există câteva lucruri cheie la care să te gândești atunci când organizezi o cămară. Scoate totul, plasează rafturi și creează „zone” pentru cămară. Planifică să organizezi totul în aceste categorii: produse pentru cină (paste, sosuri, orez etc.); produse pentru micul dejun (cereale, făină de ovăz etc.); snacks-uri; conserve; uleiuri și alte produse îmbuteliate; și produse nealimentare. Dacă te simți motivat, etichetează fiecare secțiune.

  1. Incorporează spații de depozitare

Odată cu tendințele de decor care pătrund în casele de astăzi, cămările par să urmeze exemplul. Când vine vorba de idei de depozitare a cămărilor de bucătărie, nu poți greși cu modul old-school de a stoca lucrurile. Gândește-te la canistrele de sticlă cu capace, sârmă și coșuri țesute și lăzi din lemn. Poți include, de asemenea, elemente încorporate, cum ar fi sertare pentru fructe și legume sau dulăpioare pentru obiecte mai mici.

  1. Planifică din timp curățenia

S-ar putea să te întrebi cât de des ar trebui să cureți cămara. Unii dintre noi tind să uite de fasolea verde antică sau fructele din preistorie care se ascund în spatele unor articole mai noi, așa că un program regulat, cu planificări, ar putea ajuta. Încearcă să faci o curățare rapidă a cămărilor de fiecare dată când mergi la cumpărături și planifică două curățenii serioase de două ori pe an.

  1. Evită târâtoarele

În funcție de locul în care locuiești, gândacii pot face excursii ocazionale sau foarte frecvente în cămară. Până la urmă, acolo ai mâncare destul de gustoasă. Fă o inspecție pentru acei „musafiri” de fiecare dată când deschizi cămara. Nu lăsa pachetele deschise. Șterge firimiturile. Depozitează lucrurile în containere etanșe (precum cele din această cămară). Și dacă există gândăcei sau alți „prieteni” acolo, scoate totul, șterge rafturile cu apă și săpun, apoi încheie curățarea cu un amestec de oțet alb și apă.

  1. Creează o cămară bine aprovizionată

O cămară bine aprovizionată înseamnă o cămară fericită și un bucătar fericit. Când cauți idei de cămară de bucătărie, nu uita să te gândești la elementele esențiale pe care dorești să le păstrezi continuu în cămară. Include ingrediente de bază, mereu necesare, cum ar fi zahărul, făina și condimentele. Fă loc sosurilor și uleiurilor pe care le poți folosi la aproape orice masă. Păstrează întotdeauna pastele la îndemână cel puțin, astfel încât să poți face rapid o cină. Și pune la dispoziție o varietate de legume în conserve, astfel încât să le poți arunca fără efort în preparate.

  1. Profită la maximum de spațiile mici

O cămară mică ar putea părea un chin, dar este complet posibil să creezi o cămară uimitoare și organizată. Va trebui doar să devii un pic mai creativ cu ideile de depozitare a cămărilor din bucătărie. Folosește un organizator peste ușă pentru articole mici, precum mirodenii și conserve. Instalează sertarele pentru a putea vedea obiectele și a păstra totul la locul său. Păstrează obiectele suplimentare într-un dulap, pentru a elibera spațiul. Și nu cumpăra mai mult decât ai nevoie.

Citește și Cum să alegi mobilierul pentru dormitor pentru a rezolva problema spațiului de depozitare

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here