Cum să prepari ce-i mai buni creveți

0

Iti plac fructele de mare, in special crevetii? Inseamna ca aceasta reteta, iti va fi sigur pe plac. Daca pui langa ele si cu o garnitura de cartofi la cuptor si o salata fresh de rosii, ceapa rosie si patrunjel, succesul este garantat. Binenteles, se poate asocia cu un pahar de vin alb sau roze, sec sau demisec.  

 

 

Incrediente pentru 2 persoane:

400 gr.    Creveti proaspeti

200 gr.    Cartofi albi

2 buc .    Morcovi mai micuti

150 gr.    Rosii

50 gr.     Ceapa rosie

20 gr.     Patrunjel

30gr.      Usturoi

1 buc.     Lamaie netratata

40 ml.     Ulei de masline

50 gr.     Unt

20 ml.     Coniac

30 ml.     Vin alb

Sare,piper,rozmarin,chili,boia dulce afumata.

 

Mod de preparare :

 

Curatam cartofii de coja sau daca sunt noi ii spalam foarte bine, dupa care ii taiem felii subtiri de 5 mm.

Intr-un castron amestecam cartofii cu vin, usturoi tocat marunt, rozmarin, sare, piper si boia afumata. Incingem cuptorul la 180 grade si gatim cartofi timp de 30 min.

Decorticam creveti, inlaturand carapacea si cu un cutit mic, crestam usor de-a lungul spatelui crevetilor, pentru a scoate vena, daca exista, care este negra si nisipoasa.

Apoi condimentam crevetii intr-un bol, cu coaja de lamaie, usturoi si chili.

Intr-o tigaie antiaderenta gatim creveti la foc iute, in unt, timp de 3-4 minute si stingem cu coniac.

Pentru salata, tocam rosile si ceapa rosie cubulete mici, patrunjelul marunt si asezonam cu ulei de masline, lamaie, sare si piper.

Citește și: O reţetă de humus cu Chef Aida Parascan

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here