7 idei de amenajare a șemineului

2

Dacă în trecut șemineul obișnuia să fie utilizat doar pentru încălzirea unei încăperi, astăzi acesta are și rol decorativ de impact în crearea unei atmosfere intime și calde. Nu există nimic care să depășească farmecul  unui șemineu frumos. Dar, uneori, această piesă arhitecturală izbitoare din camera ta de zi poate afecta amenajarea mobilierului.

Din fericire, există mai multe moduri de a vă bucura de un șemineu cald și confortabil și de o cameră de zi frumos aranjată.

1. Șemineu cu biblioteca în living

Dacă ești o persoană căreia îi place să citească la căldura șemineului, acest model de șemineu cu bibliotecă este pentru tine. Cărțile sunt la îndemână, prin jocul flăcărilor obții un decor elegant și o ambianță plăcută.

2. Amenajarea mobilierului cu un șemineu de colț

Această metodă este foarte practică în cazul șemineelor cu sistem de evacuare și ventilație, însă este o idee grozavă și dacă dorești un desing modern și unic. Fii creativ cu șemineele de colț și cu aspectul mobilierului. Măsurați lungimea și lățimea fiecărei piese, apoi utilizați bandă de pictor pentru a contura diferite piese de mobilier din aranjamentul dvs. de vis.

3.  Șemineu pe perete 

Pentru cei care își doresc un șemineu care să impresioneze sau care dețin un spațiu mare în căminul lor, această categorie de șeminee este potrivită. Modelele  de șeminee pe perete complet ajută la crearea unei admosfere plăcute și speciale având un impact vizual puternic și estetic.

4. Folosește o ramă decorativă 

Rama clasică îi oferă un aspect elegant, care nu se demodează și care poate oferi locuinței tale acel aer boem, tipic parizian.

5. Un șemineu în livinguri moderne open-space

Livingurile open-space oferă avantajul de a avea șemineu electric și în spațiul camerei de zi, și în zona de luat masa. Creându-se un spațiu generos, în aceste livinguri moderne se pot folosi modele de focare cu deschidere largă.

6. Un șemineu într-un living pătrat

Dacă vrei să ai o atmosferă liniștită în livingul tău indiferent de anotimp și să-ți aduci aportul printr-un decor original, integrează un mini șemineu decorativ într-un desing modern, chiar minimalist.

7. O sufragerie mică și un șemineu central

Fără îndoială, un șemineu suspendat devine punctul focal al unei încăperi decorată în stil modern, minimalist. Modelul nu este însă nou, el a fost adoptat de designerii de interior în urmă cu aproape cinci decenii, însă abia acum a reușit să se impună în adevăratul sens al cuvântului.

sursă: Homify

traducere: C.L

citește și 9 IDEI PENTRU CURȚI ȘI GRĂDINI DE ”COPIAT”

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. […] Nu există nimic care să depășească căldura și farmecul  unui șemineu frumos. Dar, uneori, acea piesă arhitecturală izbitoare din camera ta de zi poate afecta amenajarea mobilierului. Din fericire, există mai multe moduri de a vă bucura de un șemineu cald și confortabil și de o… Cititi mai multe aici: 7 idei de amenajare a șemineului […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here