7 lucuri pe care nu trebuie să le depozitezi în baie

0

De multe ori ne este mult mai uşor să depozităm anumite produse şi obiecte în baie. Dar, dincolo de acest fapt, trebuie să luăm în calcul că umezeala din baie nu e un lucru bun pentru aceste produse. Şi atunci de ce să aruncăm banii pe fereastră? Iată care sunt cele 7 lucruri pe care nu trebuie să le depozitezi în baie.

Fardurile. Una dintre reguli se referă la produsele de machiaj, care trebuie depozitate la temperatura camerei. Temperatura schimbătoare din baie, de la aburii unei băi fierbinţi, la răcoarea care se face atunci când baia nu este folosită, nu este ideală pentru farduri, rujuri sau alte produse de machiaj. Poate că e timpul să te gândeşti serios la o masă de toaletă în dormitor. CasoTeca ţi-a prezentat în urmă cu ceva timp câteva idei pentru mesele de toaletă.

farduri

Medicamentele. Da, chiar dacă micile corpuri de mobilier se numesc cabinete pentru medicamente, pastilele şi orice alte substanţe medicamentoase, acestea nu trebuie să fie păstrate în baie, ci la tempertatura camerei. Unii medici recomandă ca medicamentele să fie păstrate chiar în frigider, şi asta pentru că acesta şi-ar putea pierde din proprietăţile terapeutice.

medicamente

Electronicele care nu sunt rezistente la apă. Îţi place să asculţi muzică atunci când faci duş sau baie? Ei bine, renunţă la iPod sau la radio, acestea nu trebuie depozitate în baie. Umiditatea ridicată din baie face ca aceste produse să devină vulnerabile la stricăciuni. Alege în schimb un aparat care este special conceput pentru băi.

radio

Lamele de ras care sunt în plus. Nu-ţi strica lamele pentru ras înainte să pe pui la muncă. Depozitează-le în afara băii pentru a evita ca aburii şi umiditatea să le ruginească. Dacă vrei să le păstrezi tot în baie, atunci pune-le într-o pungă de plastic pentru a evita umezeala.

lame

Bijuteriile. Poate că nu de puţine ori ţi-ai dat jos colierul sau inelul preferat imediat ce ai terminat duşul, nu-ţi fă un obicei din a depozita bijuteriile în baie atunci când nu le porţi. De ce? Mediul umed din baie va accelera procesul de oxidare, iar bijueriile îşi vor pierde repede strălucirea. Optează pentru un loc din domitor unde poţi păstra toate bijuteriile.

bijuterii

Aşternuturile de pat. Pentru că baia este locul în care apare cel mai des mucegaiul, ţine lenjeriile de pat cât mai departe sau într-un dulap pe hol.

asternuturi pat

Lacul de unghii. Dacă vrei să extinzi cei doi ani de folosinţă a unui lac de unghii, nu depozita produsul în baie, acolo unde temperatura este schimbătoare. Păstrează-le la fel ca fardurile, la temperatura camerei.

lac unghii

 

Sursa foto: House Beautiful 

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here