7 modele inedite de ghivece pentru grădină

0

Te-ai plictisit de ghivecele clasice din grădină? Poate că este timpul să le înlocuiești cu obiecte pe care nu le mai folosești în casă, dar care pot fi reciclate și refolosite în grădină în cele mai creative moduri. Iată câteva exemple:

Încă mai ai vechile dischete pentru computer și nu le mai găsești loc în casă? Scoate-le în curte! Poți lipi câte patru dischete sub forma unor cuburi pentru a crea mici ghivece colorate diferit în care să așezi plantele.

ghiveci-dischete

Folosește plantele pentru a “lumina” grădina de la înălțime, așezându-le în candelabre colorate, pe care le poți suspenda din loc în loc.

ghiveci-candelabru

Nu este nevoie să arunci cutiile goale pentru vopsea după ce ai redecorat pereții locuinței. Ele pot fi folosite ca ghivece, iar cu urmele de vopsea din fiecare le poți colora exteriorul.

ghiveci-vopsea

Mai bine decât să închizi păsări în colivii este să folosești coliviile ca suporturi pentru flori. Fie că alegi căsuțe din lemn sau colivii din metal cu gratii, din combinația potrivită a celor două vor rezulta adevărate opere de artă.

ghiveci-colivie

Nu arunca scaunele vechi; mai degrabă vopsește-le în nuanțe vii si mută-le în grădină pentru a așeza ghivece pe ele. Poți crea chiar tu scaune mici, din lemn, potrivite pentru dimensiunile mai multor ghivece cu flori.

ghiveci-scaun

Încălțămintea uzată poate fi folosită în loc de ghivece, iar cu cât este mai colorată cu atât va arăta mai bine în grădină. Ne place noul aspect al vechilor cizme din cauciuc când sunt acoperite cu flori.

ghiveci-incaltaminte

Un “ceai din plante” servit în grădină este oricând binevenit, mai ales dacă folosești ceainicul sub formă de ghiveci pentru plantă. Această metodă de plantare este potrivită și în interiorul locuinței, în special pentru decorurile vintage.

ghiveci-ceainic

Vagonetele arată foarte bine în grădină, fie că le umpli cu plante, cu unelte pentru grădinărit sau cu jucăriile copiilor.

ghiveci-vagoneta

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: architecturendesign.net

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here