8 idei de copaci care se potrivesc de minune în grădini mici

1

Dacă te numeri printre cei care au dat sau vor să dea viața la bloc pentru un trai mai aproape de natură sau dacă vrei să îți reamenajezi curtea, iată care sunt cei mai potriviți pomi și copaci pentru o grădină nici prea mare, nici prea mică, în care să te poți simții ca în „rai”.

Când alegi pomii pe care ți-i dorești în grădină este bine să te gândești și la poziționarea lor, pentru eficiență, dar și pentru un aspect îngrijit și aerisit.

Arțarul japonez

Nu dezvoltă o coroană foarte mare, iar toamna îl va transforma într-o „beție” de culori. Crește cel mai bine în zone umbrite și adăpostite. Poate fi plantat direct în pământ sau într-un ghiveci mai mare.

Părul ornamental

Este un pom fructifer de talie medie, însă fructele sale nu sunt comestibile. Înflorește, abundent, iar coroana sa deasa te va adăposti la umbra ei. Parfumul florilor părului ornamental va atrage, însă, multe albine.

Piersicul

Este poate, cel mai potrivit pom fructifer pentru grădinile mici. Crește încet, însă va rodi repede după plantare, iar coroana poate fi ținută ușor sub control prin toaletare anuală. Adoră locurile în care se bucură din plin de soare și căldură și vor fi un spectacol pentru simțuri de primăvară până toamna.

Magnolia

Toata lumea știe ce spectacol de culoare și delicatețe poate oferii o magnolie înflorită. Pentru grădinile mici, alegeți, însă, soiuri care nu dezvoltă o coroana amplă, cum ar fi Magnolia wilsonii, Magnolia Alexandrina, Magnolia stellata sau Magnolia Sayonara.

Smochinul

Este un pom care dezvoltă o coroana bogată, cu frunze mari, iar toamna fructele sale dulci vor fi un deliciu. În plus, frunzele și lastarii săi au proprietăți terapeutice uluitoare. Are nevoie de lumină directă a soarelui pentru a se dezvolta și a rodi.

 

Păducelul

Este un copac decorativ care nu va crește mai mult de 5-6 metri, însă dacă este tuns periodic, poate fi menținut la o dimensiune optimă pentru a nu deveni prea impunător pentru o grădină mică.

Mărul

Este un pom fructifer potrivit în orice curte sau grădină, însă trebuie să știi că poate atinge dimensiuni impresionante. Poate fi controlat prin toaletări și tăieri, însă lastarii săi se vor înălța foarte mult. Totuși, recolta bogată pe care ți-o poate oferii un măr merită orice efort.

Tuia

Supranumit și arborele vieții, tuia se potrivește în orice grădină și se păstrează la dimensiunile dorite prin tăiere. Au o viață lungă și îți vor bucura simțurile. Pentru curți mici, poți opta pentru soiuri de dimensiuni reduse.

Citește și Top 15 plante perfecte pentru baie

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here