8 metode moderne pentru iluminarea scărilor

3

În ciuda faptului că imaginația nu are limite când vine vorba despre design interior, introducerea elementelor moderne potrivite în decor nu este întotdeauna un demers simplu. De data aceasta, avem în vedere modul în care aspectul scărilor poate influența pozitiv designul unei camere, însă nu ne referim în principal la modelul acestora, ci la modul în care le putem ilumina. Opțiunile sunt diverse și trebuie să corespundă formei și materialelor din care sunt realizate scările.

Aceste spoturi cu dimensiuni reduse par a fi stele care îți luminează pașii pe măsură ce urci și cobori. Aplicate pe perete, în dreptul fiecărei trepte, ele sunt potrivite pentru scări subțiri, cu design simplu.

2

În cazul în care scara nu este foarte îngustă, spoturile pot fi atașate chiar pe trepte, la baza balustradei unde este cazul.

3

Dacă preferi scările cu balustrada iluminată, poți alege un model cu geamuri translucide. În imagine avem o balustradă cu fibră optică și lumini colorate schimbătoare.

7

O idee inedită este să așezi pe trepte lămpi cu formă deosebită și lumină rece. Lampa din imagine în forma unui pahar cu lapte se aprinde când paharul este ținut cu gura în sus și se stinge automat când acesta este întors.

8

Pentru scările din sticlă poți alege becuri colorate, integrate în marginile treptelor, care vor da încăperii aspect futurist.

1

Scările robuste, fără spații între trepte, arată bine dacă sunt iluminate subtil, precum cele din imagine.

6

Poți folosi spațiul de sub trepte pentru a integra spoturi care să lumineze peretele pe care sunt fixate treptele, fără însă ca sursa luminii să fie la vedere.

5

Există și varianta de a lumina treptele central, cu spoturi mici, care vor da încăperii un aer elegant mai ales dacă scara este acoperită cu mochetă.

4

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: worldinsidepictures.com

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here