Unde găsești cel mai bun polistiren din piață

0

Atunci când îți pui problema să își termoizolezi casa sau locuința, vrei cu siguranță să găsești cele mai bune produse, la cele mai bune prețuri. Dar ce ar trebui să cauți și la ce să te uiți când vine vorba de termosistem. Un termosistem este un ansamblu de materiale de construcție format din adeziv, polistiren, dibluri, plasa de susținere, mortar și tencuiala decorativă.

Cel mai important element din termosistem este polistirenul. Pentru o bună izolație acesta trebuie să aibă o grosime de minim 10 cm (ideal 15-20cm) și o densitate cât mai mare, care se poate măsura și prin cântărire. Ca indicativ de produs, trebuie să știți că pentru termosistem este indicat să se folosească minim EPS 80. Acum, dacă este răspundem la întrebarea din titlu, în primă fază putem să vă spunem de unde să nu cumpărați. În niciun caz de pe marginea drumului sau de la comercianți care nu au produsul etichetat.

Orientați-vă către branduri cunoscute și către magazine consacrate în care aveți încredere. Polistirenul nu este un produs foarte scump, iar diferenta dintre un „no name” și o placă de calitate este mică. Așa că nu merită să riscați banii și apoi confortul. Adeplast, unul dintre cei mai importanți producători de polistiren din piață, menționa că a crescut în acest an densitatea polistirenului cu 10%. Deci iată cât de importantă este această caracteristică pentru o izolare eficientă, dacă producătorii cresc acest parametru.

Ca o paranteză, cei de la AdePlast chiar se mândreau că reușesc să vândă un termosistem produs de ei în Germania, Austria și Belgia. Compania a făcut chiar un business din vânzarea termosistemului în Occident, livrând produse de 3 milioane de euro. Am dat acest exemplu tocmai pentru  a arăta că în țara noastră există mulți producători de materiale de construcții care au un nivel de calitate al produselor comparativ cu cel existent în țări cu tradiție consistentă în zona inovației și cercetării pentru astfel de materiale. Totul este să căutați acești producători, să vă documentați puțin înainte de achiziție și să nu cumpărați produse necertificate. Pentru că, Atenție!,  cine nu deschide ochii deschide punga.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here